Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 18 dec 2020

James Cameron deelt setfoto’s Avatar-sequels en sluit 2020 af

Regisseur James Cameron werkt hard aan de langverwachte sequels van Avatar, waarvan de eerste op 16 december 2022 verschijnt. Om fans dit jaar iets van hoop te geven, heeft hij foto’s vanaf de filmset gedeeld.

Eind 2022 lijkt een heel eind weg, maar iedereen die de gedetailleerde werkwijze van James Cameron een beetje kent, weet dat de laatste puntjes op de ‘i’ nogal wat tijd in beslag kunnen nemen. Maar wees gerust, het live-action gedeelte van Avatar 2 zit er bijna op en zelfs van het derde deel zou al voor 95 procent klaar zijn.

Setfoto’s Avatar 2

Het is niet helemaal duidelijk of deze filmset voor Avatar 2 of een andere sequel is. Feit is dat de boel tijdens de wintervakantie gesloten wordt, maar James Cameron laat voor zijn fans toch nog iets ‘tastbaars’ achter. “De laatste set voor de opnames van 2020. De Matador (een commandoboot) op een 360 graden motion-control-basis van 16 ton. Drie ‘Technocranes’ en een Russische Arm bovenop een Mercedes-Benz. Gewoon weer een dag op de set”, aldus de regisseur.

James Cameron werkt in totaal aan vier Avatar-sequels, die in die in 2022, 2024, 2026 en 2028 moeten uitkomen. Aanvankelijk stonde de eerste in 2021 gepland, en zou de rest in 2023, 2025 en 2027 volgen. Maar door de pandemie is alles met een jaar uitgesteld, zoals zoveel in de filmwereld.

Kate Winslet breekt record op filmset

Een van de actrices in Avatar 2 is Kate Winslet. Ze speelt een cruciale rol, maar gezien de duur van haar opnames ook een relatief kleine. In totaal bracht ze een maand door filmset, maar in die tijd brak ze wel een onderwaterrecord van Tom Cruise. “Ik moest leren freediven om die rol te spelen, en dat was behoorlijk indrukwekkend. Lees en bekijk hier meer.

In Avatar 2 hebben Jake Sully (Sam Worthington) en Neytiri (Zoe Saldana) 13 jaar na de gebeurtenissen in de originele film een gezin gevormd en doen ze er alles aan om bij elkaar te blijven. Maar als een oude dreiging terugkeert, worden ze gedwongen hun huis te verlaten en de verschillende regio’s van Pandora te verkennen. Meer over de productie en cast lees je hier.

🎬 Check ook: De 7 beste Disney Plus films die jij nog niet hebt gezien

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
James Cameron deelt setfoto’s Avatar-sequels en sluit 2020 af
Sluiten