Pim Jansen
Pim Jansen Films & Series 24 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Lege reality over billen en buikspieren is de Netflix-hit van nu

Too Hot to Handle seizoen is de top 3 best bekeken films en series op Netflix binnen geknald. Nederland stemt massaal af op leegte, en als je de ontwikkelingen in onze maatschappij een beetje volgt, verbaast dat natuurlijk niks.

Het fijne aan Netflix is dat je jezelf even kunt afsluiten van de troep die op reguliere televisie verschijnt. Geen platte reality, waarin vrouwen met perfecte billen en mannen met perfecte buikspieren elkaar proberen te verleiden. Toch? Nou, tot voor kort was dat in zekere mate zo. Tegenwoordig tiert dit genre welig op wat nog altijd de populairste streamingdienst is. En het scoort in Nederland beter dan ooit.

Too Hot to Handle seizoen 3 op Netflix

Strak opgeschoren kapsels, onnatuurlijk perfect getrainde borst-en buikspieren, en zonnebankbruine lichamen aan de ene kant. Botoxlippen, (ver)grote borsten en perfecte billen aan de andere kant. Alles draait om het uiterlijk in Too Hot to Handle, en dan met een bizar stereotype als schoonheidsideaal en voor de vorm een vleugje diversiteit. Niets anders dan in andere platte reality-shows, zoals Temptation Island op Videoland.

In Too Hot to Handle seizoen 3 worden allerlei vrijgezellen bij elkaar gegooid op een paradijselijke bestemming. Om de verleidelijke hoofdprijs te winnen, moeten ze seks opgeven. En Netflix doet er natuurlijk alles aan om dat zo moeilijk mogelijk te maken.

Moet dit soort reality echt?

Voor veel mensen is Too Hot to Handle een guilty pleasure, en daar is natuurlijk ook niks mis mee. Je kunt je alleen afvragen of dit soort lege reality nog wel van deze tijd is. Wat doen al die ‘perfecte’ lichamen met het zelfbeeld van de miljoenen jongere kijkers? Alle stereotypen en schoonheidsidealen die de modewereld en filmwereld probeert uit te bannen, worden hier op een voetstuk gezet. Om over de positie van de vrouwen in deze Netflix-show maar te zwijgen, hoe er ook geprobeerd is dit tegen te gaan. Aan de andere kant kun je zeggen: niet zo zeuren, heerlijk dat er nog televisie bestaat waarvoor je jouw brein kunt uitschakelen.

Feit is dat Nederland op dit moment massaal afstemt op deze reality-serie. Alleen Ozark en Manifest worden op dit moment op Netflix beter bekeken dan Too Hot to Handle seizoen 3. Waar gaat het heen met ons land.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.