Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's & Motoren 8 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Tim van Rijthoven krijgt deze nieuwe auto bovenop zijn prijzengeld

Naast het prijzengeld op Wimbledon heeft rijzende ster Tim van Rijthoven er ongetwijfeld ook veel nieuwe sponsoren bijgekregen. Er is sowieso een nieuwe partnership met autobedrijf Van Udenhout, waardoor hij nu in een nieuwe auto rijdt. Een Audi RS3 uit 2022, welteverstaan.

Niet zo lang geleden hadden de meeste Nederlanders nog nooit van de Nederlandse tennisser gehoord, maar het grastoernooi van Rosmalen veranderde alles. Begin juni verraste Tim van Rijthoven de tenniswereld door hier tot de finale door te dringen, en daarin nummer 1 van de wereld Daniil Medvedev te verslaan met 6-4 6-1.

De 10 best betaalde tennissers ooit op basis van prijzengeld

Een wildcard voor Wimbledon volgde, en die benutte hij ten volste. In de vierde ronde strandde hij uiteindelijk tegen Novak Djokovic, die naderhand mooie woorden sprak over de Nederlander.

Nieuwe auto: een Audi RS3 uit 2022

Maar het avontuur is pas net begonnen. “Een paar dagen rust, en dan naar Amerika voor meer toernooien”, aldus de Nederlandse tennisser op Instagram. Of het echt rust wordt valt te bezien, want in een Audi RS3 uit 2022 is het lastig inhouden.

“Heel trots om mijn nieuwe samenwerking Van Udenhout aan te kondigen! Dankzij hen kan ik de komende twee jaar vele veilige kilometers rijden in deze prachtige Audi RS3 2022. Tot ziens op de weg!”, zegt de trotse Tim van Rijthoven. Bij de introductie werd bekendgemaakt dat deze nieuwe auto in 3,8 seconden optrekt naar de 100 kilometer per en een topsnelheid van 250 kilometer per uur heeft. Een 5-cilinder-in-lijn benzinemotor met 400 pk is daar verantwoordelijk voor. Met een optioneel prestatiepakket kan de snelheid verhoogd worden naar 280 of 290 kilometer per uur. Meer specificaties vind je hier.

Het prijzengeld van Tim van Rijthoven op Wimbledon

Tim van Rijthoven had deze nieuwe auto ook van zijn prijzengeld na Wimbledon kunnen kopen, al was hij er dan een groot deel van kwijt geweest. De nieuwprijs van de Audi RS3 uit 2022 is ruim 95.000 euro. Lees in dit artikel wat de Nederlandse tennissers, waaronder ook Botic van der Zandschulp, verdienden op Wimbledon.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.