Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 24 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Thor 4 oogst lof na première: ‘Dark Knight Ledger Joker-vibes’

Er is een nieuwe Marvel-film in première gegaan, zij het voor een select publiek. Thor: Love and Thunder, met Chris Hemsworth, Natalie Portman en Christian Bale in de hoofdrol, scoort direct lovende en veelbelovende reacties.

Alleen de eerste trailer van de nieuwe Thor-film was al om van te smullen. Die zat bovendien vol verborgen boodschappen en easter eggs. Lees en bekijk ze hier allemaal.

Thor: Love and Thunder in première

Gisteren, op 23 juni 2022, is de nieuwe Marvel-film in Hollywood in première gegaan voor filmcritici en recensenten. Op 6 juli vindt de première voor het grote publiek pas plaats. Bekijk hieronder de tweede trailer, waarin Christian Bale voor het eerst is te zien als slechterik Gorr the God Butcher.

Love and Thunder is een vervolg op Ragnarok, door veel mensen gezien als een van de beste Marvel-films ooit. De nieuwe film is volgens regisseur Taika Waititi geïnspireerd op The Mighty Thor, een verhaallijn waarin Jane Foster (Natalie Portman) werd geïntroduceerd als de eerste vrouwelijke Thor.

Lovende reacties voor Marvel en Christian Bale

De complimenten gaan niet alleen naar Taika Waititi, Natalie Portman en Chris Hemsworth, maar vooral ook naar Christian Bale als Gorr. “Levendig en adembenemende film”, schrijft de vermaarde journalist Simon Thompson. Kristen Acuna van Insider: “Christian Bale is fenomenaal dreigend als de schurk in Thor: Love and Thunder. Een van de engste Marvel-schurken die we ooit op het scherm hebben gezien. Gaf me op een gegeven moment Dark Knight Heath Ledger Joker-vibes”. Een overzicht van de reacties.

Meer reacties lees je hier.

Oorspronkelijk zou Thor: Love and Thunder op 5 november 2021 uitgebracht worden, maar door corona werd deze datum verplaatst naar 18 februari 2022. Na nogmaals een paar keer uitgesteld te zijn geweest, werd in oktober 2021 een release in Amerika op 8 juli 2022 bevestigd. In Nederland kun je film, onderdeel van Phase 4 binnen het Marvel Cinematic Universe, al op 6 juli zien.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.