Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 15 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

The Walking Dead is terug met recordbudget en ster van weleer

Rick keert volgende maand eindelijk terug in The Walking Dead: The Ones Who Live. Die grootse comeback gaat gepaard met een recordbudget.

The Walking Dead kwam in november 2022 tot een einde, en dat is het beste wat de franchise ooit is overkomen. Juist door het afsluiten van elf seizoenen aan zombie-content is de franchise relevanter dan ooit.

The Walking Dead is springlevend

Veel fans waren door de jaren heen namelijk afgehaakt. Dat is niet zo gek: de laatste seizoenen van de AMC-show waren van zeer wisselvallige kwaliteit. Ook het vertrek van een aantal van de grootste sterren hielp niet.

Toch is The Walking Dead dus niet voorbij. In tegendeel: de miniseries vliegen je om de oren. Van Dead City tot Daryl Dixon: de makers vertellen behapbare verhalen met bekende gezichten uit de originele serie. Meer afwisseling, meer kwaliteit en vooral; zero filler. Zombie-spektakelwerk van hoge kwaliteit, zonder dat je meteen vastzit aan een ellenlange serie.

Zo bracht Daryl Dixon bijvoorbeeld fanfavoriet Daryl naar Parijs, en bracht Dead City de schurk Negan naar New York. Stuk voor stuk peperdure producties, maar The Walking Dead gaat in 2024 zelfs een stap verder.

Rick is terug in The Ones Who Live

In februari gaat The Walking Dead: The Ones Who Live namelijk van start. De spin-off der spin-offs, want in die show keert Rick Grimes namelijk terug, samen met Michonne. The Ones Who Live vervangt de film-comeback van Rick die jaren geleden al werd aangekondigd.

Nog steeds moet de show echter een blockbuster event gaan worden. Je laat het grote gezicht van de show waarmee het allemaal begon immers niet zonder vuurwerk terugkeren.

Recordbudget

Volgens de New Jersey Economic Development Authority heeft The Ones Who Live het hoogste budget van alle Walking Dead-shows tot nu toe. Het agentschap rapporteert dat de show een totaal budget van 82 miljoen dollar heeft, wat neerkomt op 13,7 miljoen dollar per aflevering. Ter vergelijking: de originele show had per aflevering rond de 2,7 miljoen dollar te besteden. Sterker nog, showrunner Frank Darabont verliet destijds de serie vanwege de beperkte budgetten waar AMC mee werkt.

Nu is de zombieserie met een vier keer zo groot budget dus prestige-televisie geworden, maar toch valt de zak geld die AMC beschikbaar stelt eigenlijk nog mee. The Rings of Power kostte bijvoorbeeld 58 miljoen per aflevering. Bij Stranger Things seizoen vier stond de teller op 30 miljoen dollar per aflevering. Andere koek, dus.

Grote namen zijn prijzig

De comeback van Andrew Lincoln in The Ones Who Live zal ook een grote rol spelen in het feit dat de show een recordbudget heeft. Lincoln is met afstand de grootste ster van de show, en een terugkeer na jaren aan afwezigheid is hét grote lokkertje waar AMC mee aan het pronken is in de aanloop naar de première. Oftewel: de onderhandelingspositie van de Rick-acteur was ijzersterk. Vergeet ook niet dat Lincoln jaren geleden al 650.000 dollar per aflevering van The Walking Dead kreeg.

The Walking Dead: The Ones Who Live gaat op 25 februari van start. Check hierboven de eerste volledige trailer, of stream de gloednieuwe reality-serie van Netflix waarin zombies op echte deelnemers worden afgestuurd.

The Walking Dead: The Ones Who serie budget
(Afbeelding: AMC)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.