Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 28 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

The Walking Dead: Daryl Dixon is terug in bruut voorproefje op eigen serie

Ook Daryl Dixon krijgt na The Walking Dead zijn eigen spin-off. AMC trapt de marketingcampagne voor de gloednieuwe miniserie af met een eerste uitgebreide voorproefje. Op naar Frankrijk!

Afgelopen november kwam The Walking Dead na maar liefst 177 afleveringen tot een einde. Een achtbaanrit vol hoogte- en dieptepunten. Met zoveel seizoenen werd de zombie-serie vrij ontoegankelijk voor nieuwkomers, want instappen betekende een ellenlange marathon.

The Walking Dead gaat verder

Gelukkig komt daar binnenkort verandering in. Na Fear The Walking Dead heeft netwerk AMC namelijk nog eens zes spin-offs in ontwikkeling. En dan hebben we het niet over compleet losstaande producties. Nee, het verhaal van de main show gaat verder, met grotendeels dezelfde gezichten, die hun eigen series krijgen.

Zo ging deze maand The Walking Dead: Dead City van start, een spin-off waarin Megan en Negan gedwongen worden om samen te werken in New York. De gloednieuwe serie werd afgetrapt met één van de gruwelijkste walkers/zombies die we tot nu toe in de franchise hebben gezien.

Daar gaat de volgende spin-off nog een schepje bovenop doen. Ja, AMC geeft flink gas: ergens in de herfst van dit jaar krijgt ook Daryl Dixon zijn eigen miniserie. Dat maakt deze nieuwe strategie van het netwerk tof: in plaats van ellenlange series neer te zetten, krijgen we kortere verhalen in de vorm van miniseries. Hogere kwaliteit, minder filler.

The Walking Dead: Daryl Dixon
🍿 (Afbeelding: AMC)

The Walking Dead: Daryl Dixon

De show gaat simpelweg The Walking Dead: Daryl Dixon heten, en zal uit zes afleveringen gaan bestaan. Een exactere releasedatum dan ‘ergens in de herfst’ is helaas nog niet bekendgemaakt. Gelukkig hebben we nu wel al een allereerste voorproefje op de langverwachte show te pakken. Norman Reedus speelde het geliefde personage elf jaar lang in The Walking Dead. In zijn eigen show steekt hij de Atlantische Oceaan over. Daryl Dixon speelt zich namelijk niet af in de Verenigde Staten, maar in Frankrijk.

Daryl is dit keer op zichzelf aangewezen. Aanvankelijk was het de bedoeling dat Daryl en Carol de focus zouden worden van deze show, net zoals Dead City ook om een duo draait. Actrice Melissa McBride verliet echter de show, waarna de plannen gewijzigd werden. De 58-jarige actrice is echter wel gespot op de set van The Walking Dead: Daryl Dixon, dus waarschijnlijk speelt ze alsnog op zijn minst een kleine rol.

Michonne en Rick!

We weten verder weinig over het plot van de spin-off, naast het feit dat zijn zoektocht naar Michonne en Rick hem dus naar Frankrijk brengt. En dat is maar goed ook, want dan blijven de verrassingen die de makers voor ons in petto hebben ook precies dat: verrassingen. In de komende weken gaan we ongetwijfeld verder kennismaken met de show in de vorm van volledige trailers en ander promotiemateriaal. Tot dan zullen fans het moeten doen met de bovenstaande sneak peek.  Wordt vervolgd! En anders hebben we altijd nog het derde duo dat een spin-off van The Walking Dead krijgt: Michonne en Rick krijgen in 2024 hun eigen miniserie.

The Walking Dead: Daryl Dixon
🍿 (Afbeelding: AMC)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.