Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 8 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Kies je pil: The Matrix Resurrections voorzien van 180.000 teasers

Eindelijk zijn de eerste beelden uitgebracht van The Matrix Resurrections. Niet één teaser, maar 180.000, en jij kunt kiezen welke je wil zien.

The Matrix was in 1999 een baanbrekende film, die op meerdere manieren Hollywood voor goed heeft beïnvloed. En niet alleen Hollywood: ook de bredere popcultuur en zelfs mode is sterk beïnvloed door de film.

The Matrix Resurrections

Nu keert de franchise terug met een vierde deel. Afgelopen maand werd de titel na vele geruchten eindelijk bevestigd. De nieuwe film gaat The Matrix Resurrections heten.

Keanu Reeves en Carrie-Ann Moss keren terug als Neo en Trinity, en ook Jada Pinkett Smith zal opnieuw haar oude rol vertolken. Maar verder trekt Warner Bros. een blik aan nieuwe sterren open. Van Watchmen-ster Yahya Abdul-Mateen II en Neil Patrick Harris tot Priyanka Chopra en Jessica Henwick, die we kennen uit Daredevil.

Allemaal leuk en aardig, maar hoe ziet The Matrix er anno 2021 uit? Hoe gaat Lana Wachowski, die dit keer zonder haar zus aan het roer staat, een moderne versie van de blockbuster afleveren?

The Animatrix: jij hebt de beste Matrix sequels nog niet gezien

180.000 teasers

Nu hebben we een eerste voorzichtig antwoord op die vraag. Sterker nog, we hebben 180.000 antwoorden. Op de oude The Matrix-website WhatIsTheMatrix krijgen bezoekers nu twee pillen te zien, een rode en een blauwe.

Afhankelijk van op welke pil je klikt krijg je andere eerste beelden van The Matrix Resurrections te zien, voorzien van een voiceover. Bij de rode krijg je Adbul-Mateen te horen, bij de blauwe pil is Harris aan het woord.

Je kunt het zelf gaan ervaren op de website. Blijf vooral opnieuw klikken, want er wordt steeds weer een nieuwe teaser gegenereerd uit vele kleine momenten uit de film. Volgens Amerikaanse media zijn er dus meer dan 180.000 combinaties mogelijk.

Echte trailer komt eraan

Houd je het liever bij ouderwetse trailers? Ook dan is er goed nieuws te vinden op de officiële website van de franchise. Aankomende donderdag zal Warner Bros. namelijk de eerste volledige trailer van The Matrix Resurrections uitbrengen. Scheelt weer.

Kies je pil: The Matrix Resurrections voorzien van 180.000 teasers
Kies je pil: The Matrix Resurrections voorzien van 180.000 teasers (Afbeelding: Warner Bros.)
Kies je pil: The Matrix Resurrections voorzien van 180.000 teasers
(Afbeelding: Warner Bros.)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.