Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 18 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

The Lost Symbol: The Da Vinci Code is terug, maar zonder Tom Hanks

Robert Langdon is terug! Dan Brown’s The Lost Symbol word geadapteerd in serievorm, waarvan de eerste trailer nu te bewonderen is. Zonder Tom Hanks, maar fans hoeven niet te treuren.

De Robert Langdon-boeken van Dan Brown zijn al twintig jaar lang ontzettend populair. Sterker nog, de boekenreeks is één van de best verkopende ooit. Vooral The Da Vinci Code kun je ondertussen bijna iconisch noemen.

Robert Langdon is terug

Daar zag Hollywood natuurlijk ook wel brood in. De eerste verfilming van de boeken kwam uit in 2006, met Tom Hanks in de hoofdrol. Hij speelde ook de rol van Langdon in de twee films die volgden, in 2009 en 2016. Daarna bleef het lang stil, mede door de tegenvallende resultaten van de laatste film.

Einde verhaal? Nee, niet helemaal. Daarvoor is de franchise te populair. Nu elke studio zijn eigen streamingdienst start wordt elke franchise van zolder gehaald, afgestoft en in een nieuw jasje gestoken. Die behandeling krijgen de boeken van Dan Brown ook.

The Lost Symbol

Netflix-killer Peacock, voorlopig nog niet in Nederland beschikbaar, heeft namelijk de eerste trailer uitgebracht voor The Lost Symbol. Een serie gebaseerd op het gelijknamige boek van Dan Brown. Dit keer neemt niet Tom Hanks maar Ashley Zukerman de rol van Robert Langdon op zich. Een jongere, knappere Langdon, zullen we maar zeggen.

Zukerman kun je onder andere kennen van de fantastische HBO-serie Succession, of uit Netflix Original Designated Survivor. Verder bestaat de cast onder andere uit Eddie Izzard, Valorie Curry, Sumalee Montano, Beau Knapp en Rick Gonzalez.

Oftewel, tijd voor een thriller vol kunst, historische samenzweringen en cryptische symbolen. In de eerste trailer van The Lost Symbol zien we de jongere Langdon door catacomben ploeteren, vechten met schurken en mysterieuze aanwijzingen ontcijferen. Precies wat je van de vorige films en uiteraard de boeken gewend bent.

Meer van hetzelfde

Meer van hetzelfde dus, maar dan in serievorm en met een jongere cast. The Lost Symbol is het derde boek in de boekenreeks, en speelt zich daarmee af na Angels & Demons en The Da Vinci Code. Peacock pakt het anders aan, en situeert The Lost Symbol juist als een soort prequel voor de rest van de franchise. Vandaar dan ook de jongere Landon.

Helaas is er nog geen releasedatum voor het project bekendgemaakt. Maar zo te zien is de show al nagenoeg af, dus een lancering later in dit jaar ligt voor de hand. Dan is het nog de vraag wanneer wij ermee aan de slag kunnen gaan in Nederland. Een aantal eerdere Peacock-series kwamen al op Amazon Prime Video en Netflix uit in Nederland, dus wie weet krijgen we The Lost Symbol alsnog via die route te zien.

14 nieuwe grote films op Netflix: Oscar-winnaars, gangsters en meer

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.