Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's 30 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk heeft goed en slecht nieuws over de Tesla Semi Truck

Eind 2017 onthulde Elon Musk de Tesla Semi Truck. In 2019 zou de vrachtwagen al op de markt komen, maar zijn bedrijf krijgt naar verwachting de vrachtwagen zelfs dit jaar niet gelanceerd.

Elon Musk laat in een tweet weten dat de volledig elektrische vrachtwagen waarschijnlijk in 2022 eindelijk op de markt verschijnt.

Tesla Semi Truck wint aan actieradius

Voor het lange wachten krijgen de klanten wel iets terug. De Truck krijgt niet een eerder aangegeven actieradius van 804 kilometer, maar rijdt 965 kilometer ver op één acculading. Ook komt er vermoedelijk een accupakket met 475 kilometer actieradius.

Hoewel de actieradius van de Tesla Semi Truck al indrukwekkend is, is de nul-naar-honderd-print dat helemaal. Binnen 5 seconden rijdt de vrachtwagen, zonder trailer, 100 kilometer per uur. Hang je er een trailer achter met het maximale gewicht van 36.000 kilogram dan rijdt de Semi 100 kilometer per uur in 25 tellen. Voor deze prestaties zijn sterke accu’s nodig, en die zorgen nu juist voor de vertraging.

Vertraging door betere accu

Volgens Electrek heeft het verschuiven van de deadline te maken met de nieuwe 4680-betterijcellen van Tesla. Deze accu’s maken ze nu alleen in een proeffabriek en worden naast de Truck ook in de Model Y gebruikt. Tesla heeft kortom nog te weinig fabrieken om alle geplande voertuigen te leveren.

Elon Musk verplaatst bouw Model Y naar Berlijn

Deze Model Y zal in de nieuwe fabriek in Berlijn. die aankomende zomer klaar is. in elkaar gezet worden. Eind 2021 zullen dus de eerste Y’s uit Duitsland te zien zijn. Met de Tesla Cybertruck begint het merk eind 2021 en de Semi Truck komt dus een maandje later op de markt.

Bespioneren Tesla’s hun eigenaren? Elon Musk reageert

De Semi Truck wordt de duurste Tesla ooit. De versie met de korte actieradius gaat 130.000 euro kosten, de Long Range-versie 150.000 euro.

Volgens de planning van Elon Musk rijdt de Tesla Semi Truck in 2022 voor het eerst op de openbare weg. Laten we dat met een paar stevige brokken zeezout nemen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.