Tessa Ham
Tessa Ham Geld & Carrière 21 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Analist verdubbelt koersdoel Tesla naar recordhoogte

Geen aandeel steeg in 2020 zo hard in waarde als dat van Tesla. Het leverde CEO Elon Musk geen windeieren op. Door zijn aandelen mag hij zichzelf tegenwoordig de rijkste man ter wereld noemen. De innovator zal dit jaar alleen nog maar rijker worden, als we de verwachtingen van analist Colin Rusch van investeringsbank Opperheimer mogen geloven. Rusch verdubbelt zijn koersdoel voor Tesla naar 1.036 dollar.

Eerder had Rusch nog een koersdoel van 486 dollar staan.

Koersdoel voor Tesla hoger dan ooit

De meeste banken voorzien hun aandelenadviezen van een koersdoel, ook wel een price target genoemd. Voor dit koersdoel maken analisten op basis van marktomstandigheden en macro-economische ontwikkelingen een inschatting van wat de koers waard zal gaan worden. In andere woorden: analist Rusch verwacht dat de koers de 1.036 dollar zal aantikken. Dit is het hoogste koersdoel dat Tesla ooit heeft gekregen.

In een verklaring legt de analist uit waarom hij zijn koersdoel heeft verdubbeld. Hij denkt dat Tesla een voorsprong heeft als het gaat om productie-efficiëntie en het commercialiseren van zelfrijdende auto’s. Dat betekent overigens niet dat de concurrentie stil staat toe te kijken: onder mer het Amerikaanse General Motors heeft grote plannen om nieuwe elektrische modellen uit te brengen.

Colin Rusch is overigens niet zomaar een Tesla-superfan: hij is één van de hoogst genoteerde analisten op Wall Street. Rusch staat op de 12e plaats van de 7.243 analisten op TipRanks. Deze score wordt gebaseerd op een succespercentage van 64 procent en een gemiddeld rendement van 75 procent.

Elon Musk zal in zijn handen wrijven

Eerder deze maand kreeg Tesla al een koersdoel van 810 dollar door de Amerikaanse bank Morgan Stanley en een 950 koersdoel van analist Dan Ives van financiële dienstverlener Wedbush. De actuele koers van Tesla staat op 852 dollar en vorige week donderdag haalde het bedrijf van Elon Musk nog een record van 880 dollar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.