Pim Jansen
Pim Jansen Muziek 13 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Techno-legende Carl Cox met nieuw live-concept naar Amsterdam

Amsterdam, maak je op voor een nieuw live-concept van de Britse dj Carl Cox. De techno-legende brengt zijn Hybrid Live Show naar Nederland.

De 60-jarige Carl Cox kun je gerust zien als een van de geestesvaders van elektronische muziek en techno in het bijzonder. In de jaren 80 was hij al een mainstage-dj in een wereld die house aan het ontdekken was. Zijn geluid is bepalend voor generaties na hem, hij was een van de grondleggers van de Britse rave-scene en nog altijd staat hij festivals plat te draaien, van Burning Man tot Awakenings. Maar nu gaat hij helemaal anders doen; live on stage produceren.

Carl Cox met Hybrid Live Show naar Amsterdam

Samen met Secret Project heeft Carl Cox een exclusief live-evenement in Amsterdam aangekondigd. Op 19 augustus brengt de techno-legende zijn gerenommeerde Hybrid Live Show voor één keer in 2023 naar Nederland.

carl cox, techno, hybrid live show, nieuw concept, amsterdam

Hybrid Live is naar eigen zeggen de meest ambitieuze productie uit de vier decennia lange carrière van Carl Cox, waar hij zijn geroemde sets live on stage produceert. Naast Carl Cox staan onder anderen Christopher Coe, DIØN, DJ Rush en DYEN op de line-up voor het evenement op het Hembrugterrein.

‘Industrie naar hoger niveau tillen’

Na vele jaren mee te draaien in het festivalcircuit besloot Carl Cox recentelijk om zijn optredens te vernieuwen, wat heeft geresulteerd in de nieuwe Hybrid Live Shows. “Elektronische muziek is enorm veranderd in de vele jaren dat ik inmiddels mee draai in het vak. Het is steeds moeilijker geworden om je te onderscheiden, Hybrid Live is mijn manier om dat wel te doen. Ik zet mij inmiddels 35 à 40 jaar in voor de industrie en vind het ontzettend belangrijk dat deze zich blijft ontwikkelen. Hopelijk wordt de industrie met evenementen als HYBRID LIVE naar een hoger niveau getild”, aldus de dj.

Het nieuwe live-concept wordt geproduceerd door het Amsterdamse ALDA, in samenwerking met hun Amerikaanse partner Insomniac. Het evenement is uniek gericht op één hoofdpodium, waar de iconische headliner een speciale live-set geeft. Na twee fenomenale ADE-evenementen op het Hembrugterrein is de Secret Project-crew geen vreemde op de locatie.

Check ook onze fotoreportages van Awakenings en Mysteryland in 2022. Bij het laatstgenoemde festival was Carl Cox ook aanwezig.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.