Stijn Kuster
Stijn Kuster Human Interest 1 sep 2022
Leestijd: 1 minuut

Manners Fotoreportage | Mysteryland 2022 sluit festivalseizoen af

Mysteryland is het langstlopende elektronische muziekfestivals ter wereld. Dit jaar werd het gevierd voor de 27ste keer. Met ruim 130.000 bezoekers was het de grootste editie ooit. Manners Magazine was van de partij op het Floriadeterrein in Haarlemmermeer.

Het festival ging zaterdags van start. Voor het eerst sinds twee jaar konden muziekliefhebbers van allerlei elektronische genres genieten van het beroemde festival.

Laatste grote festival van het seizoen

Mysteryland is voor velen de afsluiting van het festivalseizoen, het wordt immers altijd gehouden in het laatste weekend van augustus. Ditmaal met de zon hoog aan de hemel en meer dan 300 artiesten verspreid over 22 stages.

Mysterland 2022, foto
Mysteryland

Mysteryland kent niet een specifiek genre als bijvoorbeeld Awakenings en Defqon 1. Er is house, techno, trance, EDM, hardstyle, hardcore, R&B, hiphop, Latin en Afrobeats.

Mysteryland

Hoewel techno erg populair is en de mainstage erg groot was, kon je als festivalganger bijna niet om de grote hardstyle-stage van Q-dance heen. De befaamde Big Spotters Hill werd gebruikt als toneel voor de lasers die een groot deel van de lichtshow besloegen.

Camping op Mysteryland

Naast een groot festivalterrein met allerlei muziekgenres, eetkraampjes en creativiteit, was er dit jaar ook weer een camping. Met 18.500 overnachtende festivalgangers was de dit de grootste Mysterland camping tot nu toe.

Mysterland 2022, foto
Mysteryland

Hoewel het festival eigenlijk op zaterdag begon, konden de campinggasten op vrijdag al feestvieren tijdens de pre-party. Daarnaast was er op vrijdag en zaterdag een afterparty op de camping.

Volgend jaar Mysteryland

Ook volgend jaar sluit Mysteryland het festivalseizoen af in het laatste weekend van augustus. Kaarten voor 25 tot 27 augustus zijn nog niet te koop. Verwacht wordt dat de volgende editie nog iets grootser wordt.

Mysterland 2022, foto
Mysteryland
Mysteryland
Mysterland 2022, foto
Mysteryland
Mysteryland
Mysteryland 2022, foto
Mysteryland (Afbeelding: Mysteryland)
Mysteryland
Mysteryland

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.