Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 18 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Teaser, plot en cast: Space Jam 2 met LeBron James komt tot leven

Er is een first look-teaser gedeeld van Space Jam: A New Legacy en we vertellen het er vast bij: die is heel erg kort. Bugs Bunny, LeBron James, een vlammende basketbal en voor de rest is het speculeren.

De eerste teaser is vrijgegeven door HBO MAX, de streamingdienst waarop Space Jam: A New Legacy in première gaat. Ook is er meer bekend over het plot en de cast

Eerste teaser met Lebron James en Bugs Bunny

Tip: niet met je ogen knipperen, want dan is de teaser alweer voorbij. Maar de eerste beelden zijn een feit.

Eindelijk is er ook wat meer bekend over het plot van Space Jam 2, waarin live-action en animatie door elkaar lopen. LeBron James komt met zijn zoon Bronny – die ervan droomt game-ontwikkelaar te worden – vast te zitten in een virtuele ruimte, door een frauduleus algoritme genaamd Al-G Rhythm. De basketballer kan ze veilig naar huis brengen door de gedigitaliseerde kampioenen van Al-G Rhythm te verslaan met basketbal. Daarbij heeft hij wel de hulp nodig van Bugs Bunny, Daffy Duck, Porky Pig, Lola Bunny en andere ongedisciplineerde Looney Tunes.

De cast van Space Jam: A New Legacy

A New Legacy is de opvolger van Space Jam 1996, met basketbal-legende Michael Jordan in de hoofdrol. Nu is LeBron James de man die centraal staat, in een nieuw tenue. Naast de beste basketballer van dit moment bestaat de cast uit onder anderen Don Cheadle, Sonequa Martin Green en Ceyair J. Wright. De NBA-basketballers die een rol spelen zijn Klay Thompson, Anthony Davis, Damian Lillard, Chris Paul en Kyle Kuzma. Uit de WNBA zie je Diana Taurasi, Nneka Ogwumike, Nicole Kornet en Chiney Ogwumike terug in de nieuwe film.

Space Jam: A New Legacy gaat op 16 juli 2021 in première, precies 25 jaar na het origineel. Lees hier meer over de totstandkoming van de film.

🎬 Lees ook: De 10 meest veelbelovende films van 2021

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.