Dennis Mons
Dennis Mons Stijl 3 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Tag Heuer eert de legendarische Ayrton Senna met prachtig F1-horloge

Horlogemaker Tag Heuer heeft een speciale F1-editie chronograaf uitgebracht ter ere van de legendarisch F1-coureur Ayrton Senna, een van de beroemdste Formule 1-coureurs ooit.

De Zwitserse horlogemaker heeft een lange geschiedenis met de legendarische coureur. In 1988 werd het merk een van de grote sponsors van de Braziliaan. Goede timing, zo bleek, aangezien Senna in dat jaar voor de eerste keer meteen de wereldtitel pakte. De daaropvolgende jaren waren ook succesvol. Senna pakte in 1989 en in 1991 nogmaals de wereldbeker in de autosport.

Ode aan Senna

Nu brengt Tag Heuer een horloge uit dat volledig in het teken staat van de coureur. Het is 28 jaar nadat de toen 34-jarige Senna verongelukte tijdens Grand Prix Formule 1 van San Marino 1994 op het circuit van Imola. De Formule 1 verloor een publiekslieveling, en na veel terechte ophef werden er talloze nieuwe regels ingevoerd door de FIA om de sport veiliger te maken.

Tag Heuer Senna
Ayrton Senna met zijn eerste Tag Heuer-horloge. (Afbeelding: Tag Heuer)

Ter ere van de coureur komt de horlogemaker nu dus met een prachtige klokwerk dat, wat zij zelf noemen, “het perfecte F1-horloge” is. “Het is een uurwerk dat hij zelf graag had willen dragen.”

TAG Heuer Formula 1 Special Edition

Het 44mm-horloge heeft rode accenten, wat refereert aan de kleur van zijn eerste Tag Heuer. Rode lak-kenmerken zijn ook zichtbaar op de ‘twee uur’-pusher en op 12 uur in de dubbele S. Dat was Senna’s merklogo.

Tag Heuer Senna
Een prachtig uurwerk. (Afbeelding: Tag Heuer)

De antraciete wijzerplaat heeft een zogenoemde sunray brush; een effect waarbij lijnen van donker naar licht naar buiten lopen. Daarnaast zijn alle indexes en wijzers gemaakt van rodium en behandeld met lichtgevende Super-LuminaNova-coating.

Ode aan topsnelheid

Ook valt meteen het nummer 400 op de rand van het horloge op. Het refereert aan 400 kilometer per uur, een snelheid die coureurs toentertijd als de heilige graal zagen.

Tag Heuer
De fameuze ‘400’. (Afbeelding: Tag Heuer)

Maar de grootste ode aan Senna is te vinden op de achterkant van het klokje. Een prachtige gravure toont zijn helm onder de woorden ‘Senna Special Edition’.

Tag Heuer Senna
De gravure van Senna’s helm op de achterzijde. (Afbeelding: Tag Heuer)

Tag Heuer’s ode aan Senna is niet goedkoop

Wellicht is het klokje niet zo dun als de indrukwekkende Bulgari Finissimo Ultra, maar is wel relatief ‘betaalbaar’. Hij kost zo’n 3.370 euro en is hier te koop.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.