Pim Jansen
Pim Jansen Films & Series 14 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Sydney Sweeney over de walgelijke ironie van Euphoria-trollen

Sydney Sweeney haalt in een interview uit naar kijkers van Euphoria die screenshots van haar naaktscènes verspreiden. “Het is ronduit walgelijk en oneerlijk”, zegt ze.

De Amerikaanse actrice, tevens bekend van Once Upon a Time in Hollywood en The White Lotus, gaf deze week een openhartig interview in GQ naast een zinnenprikkelende fotoshoot. Sydney Sweeney heeft naar eigen zeggen geen problemen met bloot, maar wel met een verkeerde interpretatie van bloot. Eerder noemde ze de topless scènes in Euphoria al een vloek en een zegen. Nu richt ze haar pijlen op de treurige personen die precies hetgeen doen waar de serie een punt van maakt.

Sydney Sweeney over screenshots Euphoria

In Euphoaria speelt Sydney Sweeney het personage Cassie Howard. Ze is een middelbare scholier en cheerleader, die verliefd wordt op iedere jongen die ze datet, of die nu slim, dom, lief of wreed is. Daarbij hoort een onevenredig aantal naaktscènes, met een duidelijke boodschap die niet erotisch is. Niet iets om als weldenkend mens opgewonden van te worden. Maar dat gebeurt blijkbaar dus wel.

“Het is een naïef en kwetsbaar personage dat in het verhaal de rol heeft van een geseksualiseerd persoon op school. En dan gaat het publiek hetzelfde doen”, zegt de actrice, doelend op de stroom aan screenshots en GIF’s van haar naaktscènes. “Het is nu zelfs zover dat ze mijn familie taggen. Het is ronduit walgelijke en oneerlijke ironie.” Lees het complete interview in de Britse QG.

‘Naaktscènes een vloek en zegen’

Zoals gezegd noemde ze in een eerder interview haar naaktscènes een vloek en een zegen. De actrice benadrukte tegenover Teen Vogue dat ze zich comfortabel voelde bij de topless scènes en dat ze niet is gepusht door Sam Levinson, de bedenker van Euphoria.

“Sam is geweldig. Er waren naaktscènes in het script, waarbij ik het niet nodig achtte dat die zonder shirt moesten. Dat maakte ik dan kenbaar, waarna hij zonder uitzondering instemde met mijn verzoek”, zegt Sydney Sweeney. “In voorgaande rollen heb ik mij wel oncomfortabel gevoeld tijdens een seksscène, en dat heeft me lang een naar gevoel gegeven. Bij Euphoria voelde ik me er goed over, omdat er echt iets mee wordt verteld.” Lees hier meer.

Euphoria seizoen 1 en 2 zijn te zien op HBO Max.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.