Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 13 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Netflix-docu Jonah Hill scoort de volle 100% op Rotten Tomatoes

Stutz wordt nog niet massaal bekeken, maar is zeker een aanrader. De documentaire, met Jonah Hill in de hoofdrol, scoort de volle 100% op Rotten Tomatoes. Op IMDb scoort de Netflix-docu een 8 uit 10. We praten je kort even bij.

Er was een tijd dat Netflix iedere maand met meerdere must-see docu’s op de proppen kwam. Tegenwoordig is de frequentie wat lager, maar er zitten zeker af en toe nog parels tussen. De documentaire waarin Hollywood-acteur Jonah Hill zijn ziel blootlegt tegenover Phil Stutz is zo’n uitschieter.

Netflix-docu Stutz met Jonah Hill

Phil Stutz is een van ‘s werelds meest vooraanstaande psychiaters. Hij heeft gedurende zijn 40-jarige carrière talloze patiënten geholpen, waaronder creatieven van wereldklasse en bedrijfsleiders. Onder hen ook veel therapie-sceptici. Acteur Jonah Hill is een patiënt van hem, en inmiddels ook een vriend.

De Hollywood-acteur vond het tijd voor een documentaire over de man die hem en veel anderen zoveel houvast biedt. Netflix bleek geïnteresseerd, waarna Jonah Hill cart blanche kreeg om de film over Phil Stutz te regisseren. Hij verkent het leven van de Amerikaanse psychiater en samen leiden ze de kijker door de herkenbare visualisatieoefeningen, The Tools genaamd. Deze brengen ze tot leven in een humoristische, kwetsbare en uiteindelijk therapeutische ervaring.

100% op Rotten Tomatoes

Het is zo’n documentaire waarbij je tijdens het scrollen door Netflix denkt: ‘mwah, misschien later’. En als je dan maanden later toch eens besluit te kijken, denk je: ‘dat ik hier niet eerder mee begonnen ben’.

jonah hill, stutz, docu, netflix, documentaire, 100% op rotten tomatoes, hit, imdb
Jonah Hill in gesprek met Phil Stutz (Afbeelding: Netflix)

Niet voor niets scoort Stutz de volle 100% op Rotten Tomatoes onder de normaal zo zure filmcritici. “In plaats van een saai eenzijdig interview, worden we getrakteerd op een eerlijk gesprek over geestelijke gezondheid en menselijke gebreken tussen twee mannen die een ontroerend warme band delen”, schrijft Dan Einav van Financial Times.

De score onder het publiek is met 97% eveneens extreem hoog. “Jonah Hill is als ons allemaal. En daardoor gaat de documentaire net zo goed over de individuele kijker als over hem”, aldus een RT-abonnee.

Stutz is nu te streamen op Netflix. Check ook deze nieuwe film met Jonah Hill, waarin hij met de dochter van Eddie Murphy gaat.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.