Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's & Motoren 11 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Elektrische auto van studenten breekt wereldrecord 0 tot 100 km/u

Niet een Tesla of de nieuwe e-Lamborghini, maar een kleine elektrische auto van een paar studenten uit het Duitse Stuttgart heeft het wereldrecord sprint van 0 tot 100 kilometer per uur gebroken. Het autootje van GreenTeam deed dat in een tijd die je nauwelijks kunt voorstellen.

Oké, we houden die warme worst nog even voor je. Eerst kijken hoe snel een premium elektrische auto voor consumenten optrekt. Welnu, een een Tesla Model S Plaid trekt in 1,98 seconden op van 0 naar 100 kilometer per uur. Ook zou Tesla aan een Roadster SpaceX Package werken, die volgens de makers 1,1 seconden doet over de nul-tot-honderd-sprint. Maar dat is toekomstmuziek, alleen al doordat er nog geen banden zijn met voldoende grip. Een niet zo effectieve Porsche Taycan Turbo S doet er 2,8 seconden over.

Wereldrecord: snelste elektrische auto

Komen uit bij ‘s werelds snelste elektrische auto van GreenTeam. Het lukte de studenten om van 0 naar 100 kilometer op te trekken in, hou je vast beste lezer, 1,461 seconden. Kijk hieronder hoe ze dat deden.

Een poging tot het wereldrecord snelste elektrische auto op de 0 tot 100 km/u-sprint is overigens niet zonder risico’s. In juni dit jaar, tijdens een testrit, belandde een coureur in dit wagentje volgens Autovisie nog in een bandenstapel. De coureur bleef ongedeerd, de wagen niet.

GreenTeam, koning van de 0 tot 100 km/u-sprint

Het is overigens niet de eerste keer dat GreenTeam de snelste elektrische auto ter wereld heeft gebouwd. In 2012 braken ze het wereldrecord op de 0 tot 100 kilometer per uur ook al. Toen in een tijd van 2,681 seconden. Teams uit Nederland en Zwitserland braken op hun beurt het record in de jaren die volgden. Maar in 2015 pakten de Duitsers het record terug, met een tijd van 1,779 seconden. Zwitserse studenten reden dat record weer aan diggelen in een tijd van 1,513 seconden.

Maar het Duitse GreenTeam is dus niet klein te krijgen. 1,461 seconden is nu de te kloppen tijd. Het is niet de vraag of, maar wanneer de eerste elektrische auto in minder dan 1 seconde optrekt naar de 100 kilometer per uur.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.