Dennis Mons
Dennis Mons Netflix 31 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

‘Slechtste’ Ryan Reynolds-film ineens weer een hit op Netflix

Een van de slechtste films waarin Ryan Reynolds een hoofdrol speelt, maakt een comeback op Netflix. Hoewel de Canadees een aantal meesterwerkjes op zijn naam heeft staan, is 6 Underground drie keer niks. En toch is de film nu ineens weer een hit op Netflix.

Ryan Reynolds heeft bewezen een uitstekende acteur te zijn. Critici stellen wellicht vaak dat Ryan Reynolds vooral Ryan Reynolds speelt (wat wel een beetje waar is), maar toch worden zijn films over het algemeen goed ontvangen.

6 Underground ineens weer trending op Netflix

Er is echter wel een uitzondering: 6 Underground. De film werd geregisseerd door Michael Bay, die sowieso niet bepaald uitblinkt als het gaat om cinematografie. Hij stond aan het roer van de absurde Transformers-reeks, de Teenage Mutant Ninja Turtle-films en Armageddon. De beste man is vooral fan van explosies en verzint er dan een film omheen. Niet bepaald pareltjes.

6 Underground is daar een goed voorbeeld van. Hoewel de film enorm slechte recensies kreeg (36 procent op Rotten Tomatoes), is dit gedrocht nu toch in de top 8 beland van meest bekeken films op Netflix wereldwijd. Toegegeven: als je soms domme prut wil zien, is deze film nog te behappen, maar het enorme aanbod op Netflix mag je de film best skippen.

Ryan Reynolds in The Adam Project

Waarom 6 Underground nu alsnog zo vaak bekeken wordt is niet duidelijk. Het kan er wel mee te maken hebben dat Ryan Reynolds kort geleden de film The Adam Project heeft uitgebracht op het streamingplatform. De film, die vooral inspeelt op het sentiment van 80’s en 90’s avonturenfilms, werd goed bekeken, kreeg een score van 88 procent op Rotten Tomatoes, en dus is de kans groot dat gebruikers van Netflix door het algoritme ineens 6 Underground kregen voorgeschoteld. En tijdens een lui weekend zijn mensen toch geneigd te klikken.

Het zal de acteur waarschijnlijk verder een worst wezen. Hij heeft meerdere rollen gespeeld in films die behoorlijk flopten. De meest bekende voorbeelden zijn als superhelden Green Lantern en Deadpool. Neen, niet zijn eigen Deadpool-films (die awesome zijn) maar als Deadpool in X-Men Origins: Wolverine. Goddank hebben we er twee dingen aan over gehouden; hij schiet die versie dood in de volgende Deadpool én hij maakt het leven van Hugh Jackman (Wolverine) nog altijd zuur.

Ryan Reynolds heeft een flink aantal nieuwe rollen uitstaan, waaronder een rol als Ebenezer Scrooge in de film Spirited, en er ligt een derde Deadpool-film op de planken. Hopelijk mogen we de acteur dan toch eindelijk in de MCU verwelkomen, want een Deadpool en Spider-Man team up is een jongensdroom. We mogen best een beetje fantaseren.

Deadpool 3 spider-man trailer
Bron: Marvel Studios / Sony Pictures Bron: Marvel Studios / Sony PicturesBron: Marvel Studios / Sony Pictures

Welke Ryan Reynolds-film vond jij moeilijk te behappen of juist fantastisch?

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.