Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Gezondheid 9 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

Trainen als Shang-Chi: twee workouts van Simu Liu

Trainen als superheld Shang-Chi? De onderstaande twee workouts van acteur Simu Liu zijn pittig, maar een leuke uitdaging om eens in je eigen trainingsschema te verwerken.

Voor zijn rol in Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings moest Simu Liu behoorlijk aan de slag met zijn voedingspatroon, waarover je (hier meer leest. Maar ook zijn trainingen hebben een flinke upgrade gekregen. In dit artikel delen we twee workouts van de Marvel-superheld.

Het is wel belangrijk om te onthouden dat deze schema’s onderdeel zijn van een volledig trainingsprogramma. Naast deze twee dagen zijn er uiteraard nog veel meer trainingsdagen nodig om een superheldenfysiek te krijgen.

Trainen als Shang-Chi

Denk je aan Shang-Chi, dan denk je aan vechtsporten. “Natuurlijk was het leren van vechtsporten een groot deel van mijn training, maar het andere aspect van een Marvel-superheld zijn, is eruit zien als een superheld,” vertelt Simu Liu tegen Men’s Health USA. “Toen we aan het Marvel-lichaam werkten, was het erg belangrijk om bewegingsbereik en explosiviteit niet op te offeren. Aan het eind van de dag moet ik nog steeds een klap kunnen uitdelen.”

Die explosiviteit had Simu Liu onder meer nodig omdat hij al zijn eigen stunts uitvoerde. Bij de iconische scène in de bus, om maar een voorbeeld te noemen, is geen stunt double gebruikt.

Dat de workouts hun vruchten hebben afgeworpen, is niet alleen te zien in de blockbuster Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, maar ook op de cover van de Amerikaanse en Australische Men’s Health. Tijd om dat trainingsschema eens onder de loep te nemen.

Het dieet van Simu Liu voor zijn rol als Shang-Chi

De workouts van Simu Liu

Om een zo efficiënt mogelijk trainingsschema te hanteren, wordt er in de workout vooral gefocust op oefeningen waarbij je meerdere spiergroepen aanspreekt en supersets. Supersets zijn een combinatie van twee oefeningen die je achter elkaar, zonder rust, uitvoert.

HIIT-trainingsschema

Warming up: 5 minuten Airfan bike

1A: Banded Trap Bar Deadlift – 5 sets met 5 herhalingen
1B. Box Jumps – 5 sets met 5 herhalingen
2. Sled Push to Sprint – 5 rondes van ongeveer 20 meter
3. Rotational Med Ball Slam – 3 sets met 5 herhalingen per kant
4A. Lat Pulldown – 3 sets met 15 herhalingen
4B. Dumbbell Lateral Raise – 3 sets met 15 herhalingen

Bovenstaande HIIT-training werd door drie YouTubers uitgevoerd als 30 Day-workout, waarbij ze erachter kwamen dat de workout nog intenser is dan die lijkt. Bekijk die video hier. Wel een kleine reminder: het lichaam heeft ook rustdagen nodig. Zeven keer per week sporten is dan ook niet aan te raden.

Krachttraining

Een intensieve HIIT-training was niet de enige workout in het programma van Simu Liu voor zijn rol als Shang-Chi. Naast fit worden met trainingen op hoge intensiteit had hij namelijk nog behoorlijk wat spiermassa te winnen. Op Instagram liet hij daarvoor het onderstaande schema zien.

Deadlifts – 5 sets met 5 herhalingen
Kettlebell Swings – 5 sets met 25 herhalingen
Sled Push to Sprint – 5 rondes van ongeveer 20 meter
Incline Dumbbell Chest Press – 4 sets met 12-15 herhalingen
Arnold Press – 4 sets met 12-15 herhalingen
Barbell Bent-Over Row – 4 sets met 12-15 herhalingen

Traingingen van filmsterren

Bekijk zeker ook eens het workoutschema van Dwayne Johnson aka The Rock. Met zijn training met 45 sets bewijst hij dat hij van een ander kaliber is. Ook leuk om in jouw trainingsschema te verwerken: de workout van Chris Hemsworth en die van Justin Medeiros, de jongste Crossfit Games-winnaar ooit.

ManofmanyMen's Health

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.