Felix Decavel
Felix Decavel Voetbal 18 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit verdient Wout Weghorst per seconde bij Manchester United

Zijn heroïsche taferelen tegen Argentinië hebben Wout Weghorst naar de absolute voetbaltop gekatapulteerd. En daar hoort uiteraard ook een marktconform salaris bij. Hoeveel gaat de spits bij Manchester United verdienen? We berekenen het nog even door tot op de seconde.

Het WK in Qatar zorgde niet enkel voor brood op de plank van de FIFA. Het toernooi was een uitgelezen kans voor spelers om zich in de kijker te voetballen van grotere clubs. Cody Gakpo is inmiddels gedoopt in de voetbaltempel van Anfield en Wout Weghorst mag zijn dromen in het Theater of Dreams gaan waarmaken.

In totaal legden Manchester United en Erik ten Hag bijna 6 miljoen euro op tafel om de in Borne geboren spits voor een half seizoen van Burnley (via Besiktas) te lenen. Maar hoeveel zal Wout Weghorst zelf verdienen aan de spraakmakende transfer?

Het salaris van Wout Weghorst bij Manchester United

De eerste details over het salaris van de boomlange Nederlandse aanvaller werden onlangs via Britse roddelkranten aan de Big Ben gehangen. Volgens The Mirror gaat Wout Weghorst bij Manchester United het dubbele verdienen van wat hij bij Besiktas op de rekening gestort kreeg. Bovenop de salarisverhoging die hij dus al ontving door eerst van de Championship in Engeland naar de Süperlig in Turkije te verhuizen.

Dit gaat hij per seconde verdienen

Maar de Premier League is dan ook voor de absolute grootverdieners in het voetbal. Naast goals scoort Wout Weghorst per week ook een riant salaris van 120.000 pond.

  • Omgerekend is dat zo’n 136.000 euro per week.
  • Ofwel 19.428 euro per dag
  • Wat uitkomt op 809,5 euro per uur
  • Dus ongeveer 13,5 euro per minuut
  • En 0,22 euro per seconde

Denk eraan dat hij dit loon ook al slapend verdiend. Toegegeven, in vergelijking met het salaris van Lionel Messi en Cristiano Ronaldo lijkt het niet heel veel, maar dat zijn dan ook de twee grootste voetbalgoden op Aarde.

Vanavond tegen Crystal Palace zou Wout Weghorst voor het eerst de netten kunnen doen trillen voor Manchester United, aangezien Anthony Martial out is met een blessure.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.