Alrik de Jong
Alrik de Jong Banen & Salaris 10 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Het salaris bij de Belastingdienst als controleur met MBO-diploma

MBO-banen groeien in status en vooral ook in salaris. Wat dat laatste betreft, is deze vacature als controlemedewerker bij de Belastingdienst een goed voorbeeld.

Er staan op dit moment sowieso veel vacatures open bij de Belastingdienst, zoals Eindredacteur Content (zowel Nederlands als Engels), Junior Functioneel beheerder en Administratief Medewerker Invordering. Nou kun je denken: te midden van die chaos wil ik niet werken. Aan de andere kant wil de Belastingdienst zelf natuurlijk ook beter worden, en in het kader van volksbelang kun jij daaraan je steentje bijdragen.

Vacature: controlemedewerker bij de Belastingdienst

Voor een van de leukste banen bij de Belastingdienst heb je genoeg aan een MBO-diploma. Als controlemedewerker bezoek verschillende midden- en kleinbedrijven. De ene keer een bakker, de andere keer een bouwbedrijf. Doel? Inzicht krijgen in de financiële administraties. Zo achterhaal je of de fiscale risico’s voldoende zijn afgedekt.

Het leuke aan deze MBO-baan, met een prima salaris, is dat je niet de hele dag achter een scherm zit. Uiteraard maak je ook kantooruren, in dit geval in Amsterdam.

Het salaris en meest geschikte MBO-opleiding

Als controlemedewerker bij de Belastingdienst heb je bij voorkeur een MBO 4-diploma Bedrijfseconomie of Accountancy. Naast boekhoudkundige kennis wordt binnen deze functie ook verwacht dat je goed kunt communiceren, zowel mondeling als schriftelijk.

Dan het salaris. In de vacature staat dat je tussen de 2.734 euro en 4.440 euro bruto per maand gaat verdienen. Het exacte bedrag is natuurlijk afhankelijk van je ervaring en leeftijd. Feit is dat het startsalaris van minimaal 2.734 euro, waarover je natuurlijk gaat onderhandelen om er meer uit te krijgen, niet slecht is. Bekijk de volledige vacature hier.

De best betaalde MBO-banen

Wil je nog meer verdienen na je MBO-opleiding? Is het je echt allemaal om het geld te doen? Check dan de top 10 bestbetaalde banen, waarbij je genoeg hebt aan een MBO-diploma. Op nummer één staat ook nog eens een creatief beroep.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.