Alrik de Jong
Alrik de Jong Banen & Salaris 15 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Deze baan start bij €2.817 en je krijgt al salaris tijdens mbo-studie

Op zoek naar een carrièreswitch om met je handen te werken? Er is zoveel vraag naar een Elektromonteur Railtechniek of Monteur Treinbeveiliging, dat je al salaris uitbetaald krijgt tijdens je gratis mbo-opleiding.

Mbo-banen worden steeds belangrijker in de maatschappij en gelukkig stijgen de status en het salaris nu eindelijk mee. Zo kun je met de best betaalde baan na een mbo-opleiding, die ook nog creatief is, op den duur hetzelfde salaris als een advocaat verdienen.

Betaalde mbo-omscholing tot Elektromonteur Railtechniek

Een van de plekken waar je je kunt laten omscholen en al salaris krijgt tijdens je opleiding, is Electrtic Valley. Hier start op 3 juni 2024 een werk-leertraject in de Railtechniek.

Bij de start van het traject kies je in welke richting jij je wil specialiseren; energievoorziening of treinbeveiliging. Na de omscholing ben je in het bezit van een mbo-3 diploma voor eerste monteur elektrotechniek én rail-technische certificaten. Niet te vergeten: je hebt dan ook een baan met een prima salaris als uitgangsbasis.

Goed salaris en baangarantie

Als Elektromonteur Rail werk jij aan de energievoorziening op het spoor. Hierbij valt de bovenleiding als eerst op, maar het vakgebied Energievoorziening is veel breder. Kort gezegd: zonder energie, zonder jou dus, rijden er geen treinen. Als Monteur Treinbeveiliging werk jij aan de veiligheid op het spoor. Dankzij jou worden aanrijdingen en ontsporingen voorkomen.

In beide gevallen val je na de betaalde mbo-opleiding onder de cao Railinfrastructuur. Je begint met een salaris van 2.817 euro, dat mee zal groeien met je ervaring. Daarbij word je per vier weken (2.600 euro) uitbetaald.

Secundaire arbeidsvoorwaarden

Bovendien krijg je naast een prima salaris goede secundaire arbeidsvoorwaarden bij een baan als Elektromonteur Railtechniek of Monteur Treinbeveiliging. Zo heb je maar liefst 43 vrije dagen, waaronder 30 vakantiedagen en 13 adv-dagen. Ook krijg je een auto, en in een later stadium werkbus, van de zaak. Lees hier meer over het werk-en-leer-traject.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.