Alrik de Jong
Alrik de Jong Sport 28 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit verdient de best betaalde vrouw op het WK voetbal 2023

Alex Morgan is de beste betaalde speler op het WK vrouwenvoetbal 2023. Mbappé had in Saudi-Arabië per halve dag haar jaarsalaris kunnen verdienen, maar dat is geen eerlijke vergelijking. Dit verdient de Amerikaanse glamourvoetbalster, die je ook kent van Sports Illustrated en deze Skims-campagne.

Spits van beroep, maar het meeste verdient ze buiten de lijnen. De Leeuwinnen wisten deze schrik van elke tegenstander op het WK Vrouwenvoetbal 2023 aardig te temmen. Alex Morgan scoorde nog wel in het groepsduel tegen het Nederlands Elftal, maar haar doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel, waardoor de eindstand op 1-1 bleef steken.

Salaris en sponsorinkomsten van Alex Morgan

In 2022 ontving Alex Morgan bij haar nieuwe club San Diego Wave volgens Forbes een salaris van 700 duizend dollar per jaar. Aan sponsorinkomsten verdiende ze in dat jaar 5 miljoen euro, wat de totale inkomsten op 5,7 miljoen dollar bracht.

dominique janssen en alex morgan de best betaalde speler qua salaris op het wk vrouwenvoetbal
Alex Morgan in duel met Dominique Janssen tijdens het WK 2023 (Afbeelding: ANP)

Er is inmiddels een tonnetje bovenop het jaarsalaris van Alex Morgan gekomen, dat in 2023 op 800 duizend euro per jaar ligt. En de inkomsten via sponsoren en andere campagnes worden dit jaar door Forbes geschat op 6,3 miljoen dollar. Dit brengt haar totale jaarinkomsten op 7,1 miljoen dollar.

Best betaalde speler op het WK vrouwenvoetbal 2023

De portemonnee van Alex Morgan wordt gevuld door campagnes met onder meer Hublot, Calvin Klein, Coca-Cola en bierbrouwerij Anheuser-Busch. Deze sponsoren maken haar de best betaalde speler op het WK Vrouwenvoetbal 2023, waar je dus ook nog een gezellig biertje mee kunt drinken.

Volledige top 10 op de 2023 Women’s World Cup

Alex Morgan wordt als best betaalde speler op het WK Vrouwenvoetbal in de nek gehijgd door landgenoot Megan Rapinoe, die in 2023 slechts 1 ton minder verdient. Een overzicht van de top 10 best betaalde vrouwen die op de FIFA Women’s World Cup rondlopen.

Naam Land Inkomsten 2023 Salaris Overig
Alex Morgan VS $7,1 miljoen $0,8 miljoen $6,3 miljoen
Megan Rapinoe VS $7 miljoen $0,7 miljoen $6,3 miljoen
Alexia Putellas Spanje $4 miljoen $0,8 miljoen $3,2 miljoen
Trinity Rodman VS $2,3 miljoen $0,8 miljoen $1,5 miljoen
Crystal Dunn VS $2 miljoen $0,7 miljoen $1,3 miljoen
Julie Ertz VS $2 miljoen $0,7 miljoen $1,3 miljoen
Sophia Smith VS $2 miljoen $0,8 miljoen $1,2 miljoen
Lindsey Horan VS $1,5 miljoen $0,9 miljoen $0,6 miljoen
Rose Lavelle VS $1,4 miljoen $0,8 miljoen $0,6 miljoen
Sofia Huerta VS $1,3 miljoen $0,8 miljoen $0,5 miljoen

Zoals je ziet, voetballen de grootverdieners vooral in het shirt van de Verenigde Staten. Maar Alexia Putellas, de meest recente winnaar van de Gouden Bal, staat haar vrouwtje en heeft alleen wereldsterren Alex Morgan en Megan Rapinoe boven zich.

Lieke Martens

De best betaalde Nederlandse voetballer op het WK Vrouwenvoetbal 2023 is Lieke Martens. Bij Paris Saint-Germain verdient ze naar verluidt een half miljoen euro per jaar. Haar sponsorinkomsten halen het echter niet bij de bovenstaande top 10.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.