Coen Grutters
Coen Grutters Banen & Salaris 20 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Alles bij Wibra is budget, maar hoeveel salaris krijgt een filiaalmanager?

Bedrijfsleider, dat klinkt als een goedbetaalde functie. Maar verdien je als filiaalmanager van een discountwinkel zoals Wibra wel zo’n begeerlijk salaris? Er staan op dit moment in ieder geval veel vacatures in deze rol of als assistent-manager.

Dat zoekt Manners maar al te graag uit. Eerder schreven we al over het inkomen waar je als restaurantmanager bij McDonald’s op kunt rekenen. We vertellen je overigens ook over het de verdiensten van niet-managementfuncties. Zo namen we onder meer het loonstrookje van een psycholoog, masseur en verzorger in een dierentuin onder de loep.

Werken bij Wibra

In zijn 68-jarige bestaan is Wibra uitgegroeid tot een grote winkelketen met maar liefst 269 vestigingen. Wat ooit begon als familiebedrijf is inmiddels uitgegroeid tot concern met meer dan 2.000 werknemers op de loonlijst.

Wibra winkel manager filiaalmanager salaris inkomen verdienen verdien assistent
(Afbeelding: ANP)

Binnen Wibra zijn allerlei taken te vervullen. Zo heeft het bedrijf onder meer verkoopmedewerkers, inkoopplanners, order pickers en algemene hulpkrachten in dienst. Wij zijn echter vooral benieuwd naar het salaris dat bij de managementfuncties hoort.

Loonstrookje van assistent bedrijfsleider

Op social media adverteert Wibra momenteel met een vacature voor assistent bedrijfsleider en daarin spreekt de winkelketen over ‘een salaris tot 2.500 euro per maand’. Op de website vinden we enkel de vacature assistent filiaalmanager terug en dit betreft vermoedelijk dezelfde functie.

Dit salaris verdien je met de populairste bijbanen in Nederland

Daar wordt echter enkel gesproken over een marktconform salaris. Een enorme dooddoener, want dat is multi-interpretabel en als werkzoekende wil je weten waar je aan toe bent. Gelukkig vertelt de vacature je wel dat Wibra minimaal een mbo-niveau en ervaring als verkoopmedewerker of teamleider van je verlangt. Word je aangenomen, dan krijg je 20 procent personeelskorting.

Salaris van een filiaalmanager

Boven de assistent filiaalmanager komt uiteraard de filiaalmanager zelf. Ook voor functie zijn er bij Wibra meerdere openstaande vacatures op verschillende locaties. Wederom vertikt Wibra het om een concreet salaris te communiceren. Tegelijkertijd verwacht de winkelketen wel van jou dat je goed communiceert met het personeel. Jij hebt immers de leiding en moet alles (dus vrachtverwerking, klantencontact en administratie) in goede banen leiden.

Wibra mag dan geen salaris noemen, de Nationale Vacaturebank doet dat gelukkig wel. Daar wordt een range aangehouden tussen de 2.690 euro en 3.448 euro per maand. Ook voor deze functie zoekt de winkelketen iemand met minimaal een mbo-opleiding die bereid is 32 tot 38 uur per week te werken. Weet wel dat er mbo-banen zijn waarmee je véél meer geld kunt verdienen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.