Alrik de Jong
Alrik de Jong Reizen 28 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

‘s Werelds duurste Airbnb gaat veel verder dan een villa of kasteel

Ook moe van villa’s of kastelen die er altijd maar hetzelfde uitzien? Dan is het tijd om ‘s werelds duurste Airbnb te boeken. Je hebt dan een heel eiland voor jezelf.

Het huis van NBA-legende Scottie Pippen? Saai. Een villa waarmee je Hout Bay Beach in Zuid-Afrika voor jezelf hebt? Been there, done that. Doe ons maar een eigen eiland. Nee, niet dit aftandse privé-eiland dat Nicolas Cage probeert te verkopen, maar Musha Cay, onderdeel van de Exuma Cay-eilanden. Hier wuiven de palmbomen je toe, terwijl je verdrinkt in luxe.

‘s Werelds duurste Airbnb is een compleet eiland

Nog nooit van Musha Cay gehoord? Wellicht helpt de hint dat het onderdeel is van Copperfield Bay. Juist, illusionist David Copperfield kocht het eiland in 2006 voor 50 miljoen dollar. Nu wordt het verhuurd via Airbnb.

duurste airbnb ter wereld, Musha Cay, privé eiland, bahama's, 4
🌴 (Afbeelding: Airbnb)

Het eiland bestaat uit een uitgestrekte villa, tennisbaan, aanlegsteiger en een prachtige ongerepte jungle die de accommodatie omringt. Verdeeld over een oppervlakte van 3.048 vierkante meter heb je in ‘s werelds duurste Airbnb beschikking over twaalf slaapkamers, dertien badkamers en zijn er vier speciale accommodaties voor je gasten gebouwd. Ook vind je op je eigen eiland een fitnessruimte, massageruimte, tennisbaan, bar, lounge, eetgedeelte, zeilboten, jetski’s en nog veel meer wat je bij een dergelijke accommodatie mag verwachten.

Prijs per nacht op Musha Cay

Wees gerust, op Musha Cay hoef je niet zoveel zelf te doen. Je hebt dertig man personeel onder je, bestaande uit chef-koks, butlers, tuinmannen, schippers en schoonmakers. Dan rest de vraag natuurlijk wat het kost om in ‘s werelds duurste Airbnb te vertoeven. Welnu, voor 55.666 euro per nacht kun je hier terecht. Meer foto’s bekijk je hier.

Van de duurste Airbnb ter wereld naar ons koude kikkerlandje. Check op hetzelfde platform de tien populairste accommodaties voor een workation in Nederland. Maar doe ons toch maar ‘s werelds populairste Airbnb: deze hut, middenin een bos.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.