Alrik de Jong
Alrik de Jong Reizen 30 sep 2021
Leestijd: 3 minuten

10 populaire Airbnb-huisjes voor een workation in Nederland

Nu thuiswerken meer de norm is, waarom zou je dan niet eens een vakantie combineren met werk? Dat heet een workation. Het liefst ergens op een mooi plekje in de natuur. Dit zijn de populairste huisjes in Nederland op Airbnb, die zich perfect lenen voor een werkvakantie.

Workation is een trend die is overgewaaid uit Zweden. Uit onderzoek blijkt dat werken in de natuur goed is tegen onder meer stress en voor meer werkgeluk. Lees in dit artikel de aangetoonde voordelen.

Workation in Nederland: de populairste Airbnb-huisjes

Duidelijk, dat is het proberen waard. En in plaats van Zweden, kan het natuurlijk ook gewoon in Nederland. Ter inspiratie: dit zijn de tien meest op de verlanglijst geplaatste woningen op Airbnb van dit moment. Allemaal omringd door natuur.

1. La Casita Blanca

La Casita Blanca, workation, nederland, airbnb
La Casita Blanca, workation, nederland, airbnb

Dit huisje ligt aan het water in het Gelderse Lathum. Na een werkdag kun je ontspannen in de hottub, wandelen in de omgeving of zwemmen in het meertje. Check hier de beschikbaarheid.

2. I út dan húske

Goenga, it ut van huske, workation, nederland, airbnb

Friesland leent zich perfect voor een workation. Veel natuur, rust en ruimte. Dit Airbnb-huisje ligt in Goenga en beschikt ook over een hottub, maar dan met uitzicht op de weilanden. Het huisje zelf doet Zweeds aan, zowel van binnen als buiten. Check hier de beschikbaarheid.

3. Sfeervol guesthouse aan zee

airbnb, workation nederland

Van het noorden van Nederland richting Zuid-Holland. In Monster vind je dit sfeervolle guesthouse op steenworp afstand van het strand, waar je direct na je werk kunt uitwaaien. Check hier de beschikbaarheid.

4. Huisje dat zee en vakantie ademt

We blijven aan die prachtige noordzeekust die Nederland rijk is, maar rijden iets verder naar boven. In Bergen vind je dit huisje dat volgens de host op Airbnb zee en vakantie ademt. Ideaal voor een workation. Check hier de beschikbaarheid.

5. Privé-eiland

bohemien, boot, airbnb, workation, nederland

Dit huisje op Airbnb is alleen bereikbaar per boot, die bij het verblijf zit inbegrepen. Op dit privé-eiland komt dus écht niemand je storen tijdens je workation. Check hier de beschikbaarheid.

6. Tiny House in Driehuis

tiny house, populariste huisjes in nederland, airbnb, workation

Altijd al een keer in een tiny house willen slapen en werken? In Driehuis zit je vlak bij het strand en ook nog eens in de buurt van Haarlem en Amsterdam.

7. Luxe waterwoning mét sloep

Luxe waterwoning mét sloep

Maar de ultieme workation in Nederland beleef je op het water. Dit unieke huisje drijft op de Kagerplassen bij Kaag. Na het werk ga je lekker vissen, varen of over water staren. Check hier de beschikbaarheid.

8. Getaway Cabin met houtkachel

workation, nederland, airbnb, populairste huisjes, lelystad

Door naar dit prachtig ingerichte huisje in de verrassend mooie natuur bij Lelystad. Je stookt het huisje warm met een houtkachel, wandelen in de omgeving is prachtig. Check hier de beschikbaarheid.

9. Scandinavisch relaxen in Friesland

scandinavisch relaxen in Friesland, airbnb, workation in nederland, populairste huisjes

Dit huisje in Finse stijl zag je al eens in dit artikel met verborgen Airbnb-parels in Nederland. In deze tiny house in Oldeberkoop ervaar je de eenvoud van het echte buitenleven, met stiekem nog aardig wat luxe. Zo beschik je over een sauna in de tuin. Check hier de beschikbaarheid.

10. Juffertje in het Groen

juffertje in het groen
juffertje in het groen

Oké, Juffertje in het Groen heeft geen Wifi. Niet echt handig tijdens een workation, al heb je tegenwoordig zoiets als een mobiele hotspot met je telefoon. Alleen aan te raden als je onbeperkte data hebt in je abonnement. Feit is dat deze Airbnb een uniek huisje is in een prachtige omgeving. Klein maar fijn, met een badkuip in de tuin. Check hier de beschikbaarheid.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.