Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 30 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Ridley Scott bevestigt Gladiator 2, maar keert Russel Crowe ook terug?

Deze eeuw werd ingeluid met een van de best scorende films ooit: Gladiator. Nu komt er een tweede deel, zo heeft regisseur Ridley Scott bevestigd. De grote vraag: keert Russel Crowe ook terug in zijn rol als Maximus.

Gladiator is een film uit 2000 die zich afspeelt in de Romeinse tijd. De film, met Russell Crowe en Joaquin Phoenix in de hoofdrol, werd geschreven door David Franzoni en geregisseerd door Ridley Scott. Het is een fictief verhaal, geïnspireerd op keizer Commodus en zijn vader Marcus Aurelius. De kaskraker werd genomineerd voor twaalf Oscars en won er uiteindelijk vijf, waaronder die voor beste film, beste acteur en beste geluid. Toch zaten er behoorlijk wat fouten in de film.

Ridley Scott bevestigt Gladiator 2

Nu heeft de regisseur de kans om dit fouten goed te maken. Hij gaat binnenkort eindelijk het langverwachte vervolg op hitfilm draaien. De 83-jarige filmmaker bevestigde dit in gesprek met The Hollywood Reporter. Het scenario wordt op dit moment afgerond. Ridley Scott heeft de productie van de film gepland na zijn biopic over Napoleon.

ridley scott, gladiator 2, russel crowe, vervolg
De 83-jarige Ridley Scott heeft nog altijd het arbeidsethos van een jong paard (Afbeelding: AFP)

Het vervolg op de blockbuster uit 2000 werd voor het eerst genoemd in 2018. De nieuwe film volgt Lucius, de zoon van Lucilla uit het origineel (Connie Nielsen) en neef van de wrede machtswellusteling Commodus (Joaquin Phoenix).

De grote vraag: keert Russel Crowe terug?

Het is nog niet duidelijk of Russell Crowe, die een Oscar won voor zijn rol als legerleider Maximus, terugkeert in Gladiator 2. In het eerste deel werd Maximus verraden door Commodus, de kwaadaardige zoon van de keizer, en verkocht als gladiator. De film werd vooral beroemd door het epische gevecht in het Colosseum in Rome en werd tevens geroemd vanwege de prachtige muziek van Hans Zimmer. Ook de special effects waren voor die tijd adembenemend.

Wist je trouwens dat je straks in het Colosseum zelf ook de Gladiator-view kunt ervaren? Lees in dit artikel meer over de facelift die het eeuwenoude Amphitheatrum Flavium krijgt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.