Alrik de Jong
Alrik de Jong Human Interest 30 sep 2021
Leestijd: 3 minuten

Ronald Koeman groeit Camp Nou uit in eindeloze reeks memes

Ronald Koeman is het lijdende voorwerp in een eindeloze reeks hilarische memes op Twitter. Na de 3-0 nederlaag tegen Benfica is de Nederlandse trainer van FC Barcelona sowieso de kop van jut. ‘Koeman blaast zichzelf op’, kopte El País.

In de memes sorteert het bescheiden Twitter-account @FutbolFax vast voor op het ontslag van Ronald Koeman bij FC Barcelona, dat wonderwel nog steeds geen feit is. De grap begint voor een bord met wat zomaar de afscheidsboodschap van de club zou kunnen zijn op social media. ‘Thank you, and good luck!’

Ronald Koeman blaast zichzelf op in hilarische memes

Zoals in alle memes op Twitter schuilt ook hier de kunst in de eenvoud. “Voor iedere 25.000 likes maak ik Ronald Koeman dikker”, begint de meme. Wat volgt is een steeds gezettere Barcelona-trainer. En dat gaat door, en door, en door. Het begint bij zijn bourgondische buik, waarna hij Camp Nou uitgroeit, een fotograaf opeet, te groot wordt voor Spanje, de aarde, het heelal en het complete universum. Kijk, scrol en huil.

Wat de eventuele achterliggende boodschap is van deze reeks memes, is niet helemaal duidelijk. Doelt de maker op het opgeblazen ego van Ronald Koeman, dat te groot is om zelf op te stappen? Is het een zinspeling op zijn bourgondische buikje? Of toch gewoon op de krantenkop ‘Koeman blaast zichzelf op’ in El País? Feit is dat de Nederlandse trainer van FC Barcelona op dit moment een mikpunt is van spot, ook buiten deze Photoshop-tsunami om.

Nog steeds niet ontslagen bij FC Barcelona

Tegen alle voetballogica in is Ronald Koeman overigens nog steeds niet ontslagen als trainer van FC Barcelona. Naar eigen zeggen wil de clubleiding ‘niet met een heet hoofd beslissingen nemen’. Maar de waarheid ligt waarschijnlijk net iets anders.

Vermoedelijk heeft de club simpelweg niet het geld om de afkoopsom van 12 miljoen euro te betalen. Edwin Winkels, correspondent in Spanje en kenner van het Spaanse voetbal, noemt ook een ontslag tijdens de naderende interlandperiode als optie. Lees hier zijn verhaal, na het debacle tegen Benfica in de Champions League.

Check ook de hilarische reacties die volgden op Ronald Koeman en zijn ‘eenmalige trein’ naar FC Barcelona.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.