Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 4 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

Oorlogsfilm Guy Ritchie zet James Bond in nieuw perspectief

Eindelijk is de kogel door de kerk: The Ministry of Ungentlemanly Warfare komt op 25 juli in Nederland naar Amazon Prime Video. De oorlogsfilm van Guy Ritchie met Reacher-ster Alan Ritchson en de vader van James Bond belooft veel.

Liefhebbers van oorlogsfilms en het smakelijke stijltje van Guy Ritchie dachten afgelopen april op hun wenken te worden bediend: The Ministry of Ungentlemanly Warfare kwam toen uit. Het begin van wat een langlopende oorlogsfranchise moet worden, met niemand minder dan Henry Cavill in de hoofdrol en de vader van James Bond als castlid.

The Ministry of Ungentlemanly Warfare

Klein probleem: The Ministry of Ungentlemanly Warfare kwam enkel in de Verenigde Staten in de bioscoop uit en sloeg de Nederlandse bios vrolijk over. Balen. Gelukkig komen we binnenkort alsnog in de buurt, al kun je helaas nog steeds niet de spierballen van Cavill op het witte doek gaan bewonderen.

Guy Ritchie oorlogsfilm THE MINISTRY OF UNGENTLEMANLY WARFARE met Henry Cavill
(Afbeelding: Amazon)

De kleurrijke oorlogsfilm is namelijk vanaf 25 juli in Nederland op Amazon Prime Video te streamen. De nieuwe Guy Ritchie is gebaseerd op een boek van Damian Lewis, een Britse auteur en historicus die op meevoerende wijze waargebeurde oorlogsverhalen en spionagemissies beschrijft. Echt een aanrader voor liefhebbers van oorlogsfilms, ook als je normaliter niet zo snel een boek openslaat.

The Ministry of Ungentlemanly Warfare gaat over een uiterst geheime soldaten-squad van Winston Churchill die echt heeft bestaan tijdens de Tweede Wereldoorlog, met Henry Cavill aan het hoofd. Ook de rest van de squad bestaat uit grote namen: Henry Golding (The Gentlemen), Alan Ritchson (Reacher) en Babs Olusanmokun (Dune). Spierballengeweld, dus.

Ook mooi feitje: 007-schrijver en James Bond-vader Ian Fleming maakte ook deel uit van dit ultrageheime team. Hij zit dan ook in de film, gespeeld door Freddie Fox. Zo heeft Cavill toch nog stiekem zijn eigen James Bond-film.

Het bonte gezelschap van buitenbeentjes en (halve) criminelen krijgen de meest gevaarlijke missies tegen de Nazi’s op hun bordje, die ze met behulp van volledig onconventionele en uiterst ‘ungentlemanly’ gevechtstechnieken uit moeten zien te voeren. “Uiteindelijk verandert hun stoutmoedige aanpak de loop van de oorlog en leggen ze de basis voor de Britse SAS en de moderne Black Ops oorlogsvoering,” aldus de synopsis voor The Ministry of Ungentlemanly Warfare. Toch nog een geschiedenisles.

Oorlogsfilm van Guy Ritchie vol popcornvermaak

Met een magere 60 procent op Rotten Tomatoes is de oorlogsfilm duidelijk niet een hoogtepunt binnen het omvangrijke oeuvre van Guy Ritchie, maar de publieksscore spreekt boekdelen: 93 procent. Dat is ook wat je terugziet in vrijwel elke recensie; The Ministry of Ungentlemanly Warfare schotelt je geen hoogwaardige cinema, maar een heerlijk popcornavontuur vol kleurrijke actie voor. Perfect voor op een streamingdienst, dus.

Laat dat nou ook net zijn waar je The Ministry of Ungentlemanly Warfare vanaf 25 juli in Nederland kunt vinden en streamen, op Amazon Prime Video. Nu al trek in een spectaculaire oorlogsfilm? Check dan ook ons lijstje met de beste oorlogsfilms die je gewoon gratis op NPO Start kunt streamen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.