Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 4 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

LEGO eert Steven Spielberg met Jaws-set vol filmdetails

Na twee peperdure odes aan The Lord of The Rings en een prettiger geprijsde Transformers-set voor volwassenen heeft LEGO alweer het volgende eerbetoon aan een filmklassieker onthuld. Maak kennis met LEGO Ideas 21350 Jaws.

Een smaakvolle 18+ set die de levensgevaarlijke wateren uit de baanbrekende Spielberg-film naar je interieur brengt. Tijd om de bekendste haai uit de filmgeschiedenis ooit na te bouwen.

LEGO Ideas 21350 Jaws

De kans is groot dat je nu een déjà vu hebt, want we hebben al eerder een vergelijkbare Jaws-set voorbij zien komen. Dat komt doordat LEGO een jaar geleden bekendmaakte dat een door een fan ontworpen eerbetoon aan de speelfilm omgetoverd zou gaan worden tot een officiële set. Destijds zag je beelden van het fan-ontwerp; de beelden in dit artikel tonen wat LEGO daar uiteindelijk van heeft gemaakt.

LEGO Ideas 21350 Jaws
(Afbeelding: LEGO)

Een behoorlijke transformatie, maar dan heb je ook wat. Met 1497 steentjes bouw je een herkenbaar beeld uit de film: de Orca, de boot dus, met daarop de personages Martin Brody, Matt Hooper en Quint. Met daarachter meteen de haai waar de filmklassieker uit 1975 natuurlijk om draait: Bruce. Het geheel wordt op stijlvolle wijze omvat door een zwarte rand, waardoor het water en het gehele diorama netjes binnen de perken blijven. Alsof de boot en haai doorlopen onder de grond.

Beroemd filmcitaat en prijskaartje

Over Bruce de haai gesproken: je kunt de LEGO-versie van het filmicoon ook los neerzetten, op zijn eigen plastic standaardje. Het beroemde filmcitaat van de door Roy Scheider gespeelde Martin Brody maakt de LEGO-set voor volwassenen af. Juist: “You’re gonna need a bigger boat”.

LEGO Ideas 21350 Jaws wordt vanaf 1 augustus geleverd en is binnenkort exclusief in de LEGO Store te koop voor 159,99 euro. Op het moment van schrijven moet de set daar nog verschijnen. Nog even geduld, dus. Ga je toch liever voor een goedkopere filmset? Check dan ook deze kleurrijke Bumblebee.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.