Remco Slump
Remco Slump Auto's & Motoren 24 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Range Rover in deze stad niet meer te verzekeren om treurige reden

Aspirant bezitters van een Range Rover die in Londen wonen, kunnen maar beter verhuizen. In deze stad is de luxe auto namelijk niet meer te verzekeren, tenzij je blut wilt geraken via een woekeraar.

In 2022 was de Range Rover de op één na meest gestolen auto van Groot-Brittannië, volgens onderzoek van Autocar. De meeste exemplaren van de luxe SUV werden, en worden nog steeds, gestolen in Londen.

Bizarre premies voor Range Rover in Londen

Verzekeraars zijn daar nu wel klaar mee en weigeren steeds vaker om een Range Rover te verzekeren. Willen ze het nog wel, dan worden er bizar hoge maandelijkse premiebedragen gevraagd.

Opmerkelijk genoeg is het voor Britse klanten ook niet meer mogelijk om via Land Rover zelf de auto te verzekeren. De fabrikant is er op 1 november 2022 mee gestopt, zo valt te lezen op de website. Benieuwd hoe voormalig premier Boris Johnson dat heeft geregeld.

Het wagenpark van Boris Johnson: brute Range Rover en trage auto’s

Het Britse tijdschrift Autocar sprak met een koper, die voor vier andere auto’s, waaronder een waardevolle klassieker, per jaar 5.000 pond aan premie betaalt. Zijn nieuwe Range Rover alleen zou 6.000 pond extra gaan kosten.

Veel verzekeraars willen geen Range Rovers meer verzekeren. Andere partijen (lees: woekeraars) vragen simpelweg extreem hoge premiebedragen, zoals in twee gevallen 20.000 pond en zelfs 38.000 pond voor één auto.

Roversgoed niet meer te verzekeren

De reden achter de onverzekerbare Range Rover in Londen is simpelweg de aantrekkingskracht op dieven. Wil je in de hoofdstad van Engeland een Bentley Bentayga, Porsche Cayenne of Volvo XC90 registreren, dan is dat geen enkel probleem.

Video: hier hoor je alles over de nieuwe Range Rover!

Autocar nam de proef op de som en probeerde een Bentayga en een Range Rover van beide ruim 200.000 pond in Londen te verzekeren. Voor de Bentayga kwamen offertes van 2.000 euro binnen. Het nauwelijks nog te verzekeren model kreeg een premie van 4.351 tot 5.952 op zich gestempeld.

Meest gestolen auto in Nederland

Door naar de meest gestolen auto in Nederland, een stuk saaiere bak. Dan hebben we het over de Toyota RAV4, die hier overigens nog gewoon te verzekeren is. Op plek twee en drie staan modellen die je daar wél verwacht: de Volkswagen Golf en Polo. De top 5 wordt compleet gemaakt door de Toyota Auris en Fiat 500.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.