Alrik de Jong
Alrik de Jong Crypto 3 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Quentin Tarantino entert de blockchain met Pulp Fiction

Je kunt binnenkort een uniek en nooit eerder vertoond stukje Pulp Fiction kopen als NFT. Jawel, ook regisseur Quentin Tarantino entert de blockchain.

Sorry, wat? NFT staat voor non-fungible token. Dat is een niet-vervangbare token, ondersteund door blockchain-technologie. Aan dit unieke stukje code op internet is een digitaal werk gekoppeld. Dat kan kunst zijn, een videofragment of andere creatieve uitingen. Ter illustratie: deze simpele JPG-collage van Beeple leverde 69,3 miljoen dollar op.

Unieke beelden Pulp Fiction te koop als NFT

Nu kun je als fan van Pulp Fiction dus eigenaar worden van niet eerder vertoonde beelden uit de film. Quentin Tarantino gaat deze samen met handgeschreven stukken uit het script en audiocommentaar verkopen als NFT’s. De prijzen van non-fungible tokens kunnen zoals gezegd in de miljoenen lopen, maar het is niet duidelijk op welke bedragen de regisseur uit is. Hij verkoopt de unieke stukjes code via platform Secret Network hopen.

Volgens Quentin Tarantino deelt hij in het audiocommentaar “geheimen over de film en de maker daarvan”. In een persverklaring geeft hij aan de NFT’s te zien als “een nieuwe mogelijkheid om fans en artiesten met elkaar te verbinden.”

De succesfilm van Quentin Tarantino

Pulp Fiction – met onder meer John Travolta, Samuel L. Jackson en Uma Thurman – kwam in 1994 uit en wordt gezien als een van de beste films ooit van Quentin Tarantino. De film won de Gouden Palm op het filmfestival in Cannes. Wereldwijd leverde de gangsterklassieker 213 miljoen dollar op, nadat de productie en marketing samen zo’n 18 miljoen dollar hadden gekost. Het plot behoeft geen introductie meer, maar wat weinig mensen weten is dat het script voor een tweede deel in Amsterdam al klaar lag. Lees daarover meer in dit artikel.

quentin tarantino, martin scorsese, marvel, nft, pulp fiction
Quentin Tarantino (Afbeelding: AFP / Filippo Monteforte)

Quentin Tarantino is niet de eerste beroemdheid die uniek materiaal als NFT verkoopt. Zo verkoopt Kate Moss haar intieme momenten via de blockchain en kocht Emily Ratajkowski onlangs zichzelf terug in een copyright-oorlog.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.