Tarantino over de gecancelde Pulp Fiction prequel in Amsterdam

Hollywood-legende Quentin Tarantino is altijd zeer openhartig over zijn films, en eigenlijk nog intrigerender: de films die hij niet heeft gemaakt. Waaronder een prequel voor Pulp Fiction die zich af zou spelen in Amsterdam.

Tarantino en de Pulp Fiction prequel

De regisseur van Once Upon a Time in Hollywood maakt over het algemeen zelden prequels of sequels. Zijn films verschillen qua setting vaak extreem van elkaar. Daarentegen zit er wel meestal overlap in de cast. Een aantal acteurs, zoals Uma Thurman en Samuel L. Jackson, keren vaak terug.

Een van de films die Tarantino ooit wilde maken, was een prequel voor Pulp Fiction. In een nieuw interview met CinemaBlend werd de regisseur gevraagd hoe die film eruit zou hebben gezien.

De Amerikaan antwoordde door direct te benadrukken dat de film al heel vroeg in zijn ontwikkeling werd gecanceld. Er was dus weinig concreet gemaakt. Wel had Tarantino al een titel: Double V Vega.

Double V Vega: een weekend in Amsterdam

Verder had de geprezen filmmaker enkel een vrij simpel plot. John Travolta en Michael Madsen zouden hun rollen uit respectievelijk Pulp Fiction en Reservoir Dogs opnieuw vertolken. Oftewel, Tarantino had een Vic en Vincent Vega team-up in gedachten.

“Ik was er geloof ik te kort mee bezig om al een verhaal te hebben, maar ik had in ieder geval een premisse”, aldus de filmmaker. “Het verhaal zou zich afspelen in Amsterdam, in de tijd dat Vincent daar dus was. Weet je nog, in Pulp Fiction kwam hij net terug uit Amsterdam, en vertelde hij het verhaal. Hij runde daar een club voor Marcellus en vond het vreemd dat Nederlanders mayonaise bij hun patat aten.”

“Oftewel, hij was daar waarschijnlijk een paar jaar. Tijdens die twee jaar in Amsterdam zou Vic opeens opduiken om hem te bezoeken. De prequel zou draaien om dat weekend, hun weekend samen in Amsterdam. Wat er met ze gebeurt of welke problemen er ontstaan, zo ver heb ik het nooit uitgewerkt.”

Geen hoop

Nu we dit weten is het des te zuurder dat deze Pulp Fiction prequel nooit is gemaakt. Een avontuur met de Vega broers in Amsterdam, met de stijl van jaren negentig Tarantino? Yes please!

Het zal echter altijd bij plannen blijven. De regisseur gaf zelf tijdens het interview toe dat het project ondertussen “onmogelijk” is geworden. Net zoals Kill Bill Vol. 3. Nog zo’n film die we nooit te zien hebben gekregen.

⚡️Check ook: Tarantino tipt 10 films om vóór Once Upon a Time in Hollywood te kijken

Reageer op artikel:
Tarantino over de gecancelde Pulp Fiction prequel in Amsterdam
Sluiten