Felix Decavel
Felix Decavel Sport 9 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Zoveel verdiende Mathieu van der Poel aan het WK wielrennen

Mathieu van der Poel kan met pensioen. Na zijn wereldkampioenschap op de weg heeft de beste wielrenner van Nederland alles gewonnen wat er te winnen valt. Maar hoeveel rijker is hij afgelopen weekend geworden? En wat verdiende de halve Belg aan zijn andere grote overwinningen dit seizoen?

Excuses alvast aan de volledige Belgen. En niet voor zijn dominantie tegenover aartsrivaal Wout van Aert. Voortaan gebruiken we namelijk ‘Van der Poeliaans’ in plaats van ‘Merckxciaans’ om bovenmenselijke inspanningen te beschrijven. Maar hoeveel geld leveren die precies op in het hedendaagse wielrennen?

 

De overwinningen van Van der Poel in 2023

Ondanks dat het seizoen pas in oktober voorbij is, heeft Mathieu van der Poel nu al het beste jaar van zijn carrière achter de rug. De 28-jarige in België geboren wielrenner voegde in 2023 niet alleen het wereldkampioenschap op de weg toe aan zijn inmiddels rijkelijk gevuld palmares.

De ‘vliegende Hollander’ (die eigenlijk Brabander is) werd voor de vijfde maal wereldkampioen in het veldrijden, bolde als eerste over de streep in Milaan-San Remo en kon Wout van Aert afhouden voor een prestigieuze solo-aankomst in de snelste Parijs-Roubaix ooit (!) gereden.

En naast deze vette vissen, kon hij uiteraard ook een paar kleintjes aan de haak slaan. Maar laten we ons alleen focussen op de grote monumenten.

Het prijzengeld voor de Nederlandse wereldkampioen

In de tabel hieronder zie je hoeveel Mathieu van der Poel heeft verdiend aan zijn grootste overwinningen dit seizoen. Let wel, deze bedragen zijn bruto en laten zijn salaris of eventuele bonussen in zijn contract buiten beschouwing. Daarnaast is het in de wielrennerij gebruikelijk om het opgestreken prijzengeld netjes te verdelen onder de ploeggenoten. Maar van ons krijgt hij in ieder geval de volle 100 procent.

Koers Prijzengeld
WK
weg
€ 8.000
WK veldrijden € 5.000
Milaan-San Remo € 20.000
Paris-Roubaix € 20.000

Ontdek ook hoeveel geld Mathieu van der Poel kon verdienen tijdens de afgelopen Tour de France.

UCI World ChampionshipsUCI World Tour

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.