Felix Decavel
Felix Decavel Stijl 6 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze premium zomer-sneakers zijn niet van Nike of New Balance

Verandering nodig aan de voeten? Misschien kan een coole nieuwe collab tussen een traditionele schoenenketen en een alternatief sportmerk je wel verleiden. Geen Nike of New Balance dus, maar zomerse sneakers van Clarks en Craft Sports.

Clarks staat normaal meer bekend als een merk voor klassieke schoenen met een moderne twist. En Craft Sports wordt vooral geroemd als stijlvol alternatief op Nike of New Balance voor duurzame sportkledij.

Maar wanneer de designers hun krachten bundelen, maken ze prachtige premium sneakers met een zomerse retro-look. En nog eens betaalbaar ook.

Premium sneakers als zomers alternatief voor Nike

De nieuwe collectie van Clarks en Craft Sports is een ode aan de seventies. Old school atletische styling met klassieke designelementen uit de schoenen van Clarks zorgen voor een retro spin op moderne sneakers. En in tegenstelling tot Nike en New Balance kun je op beide oren slapen wat het klimaat betreft.

Het bovenwerk van leer en suède is namelijk afkomstig uit leerlooierijen die zich inzetten om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Gooi daar een smaakvol sausje van gerecyclede en bio-based materialen bovenop en waarschijnlijk zal je geen duurzamere sneakers vinden. Bovendien kun je maar liefst zeven verschillende kleurencombinaties van de Craft Rally Ace aan het stijl-arsenaal toevoegen. De voorgevormde voetbedden vormen dan weer een ultralichte ondersteuning. Kortom, een prima premium alternatief voor Nike en New Balance.

Elk paar Craft Rally Ace-sneakers kun je voor een zachte prijs van 110 euro aanschaffen. Check de webshop van Clarks om alle kleurencombinaties te bekijken. Zowel het model in fel oranje als de lichtblauwe variant van de sneaker zijn momenteel aan een stevige korting van 50 en 30 procent verkrijgbaar.

Indien je toch liever nieuwe Nike-schoenen krijgt voor de zomervakantie, dan ben je ook daarvoor bij ons aan het goede adres. In dit artikel vind je 5 premium Nike Air Jordan-sneakers die je nu met korting koopt. En vergeet ook zeker niet te checken waarom Amsterdam binnenkort in het middelpunt van de wereldwijde sneaker-cultuur staat.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.