Felix Decavel
Felix Decavel Stijl 27 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Amsterdam het middelpunt van sneaker-cultuur met groots festival

Sneakerheads, trek jullie stoutste en meest kostbare kicks aan. Het meest toonaangevende Europese festival over sneakers keert terug naar het centrum van het universum: Amsterdam. Maar wat valt er dit jaar te beleven op Crepe City?

Crepe City is oorspronkelijk in 2009 in Londen ontstaan. Gedurende de eerste bescheiden bijeenkomsten in een kroeg kwamen vrienden en mensen met een gedeelde passie samen om sneakers te ruilen en te verhandelen. Inmiddels is het exclusieve evenement uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen en mag het zich het grootste sneakerfestival in Europa noemen.

Crepe City terug in Amsterdam

Dan kan Amsterdam uiteraard niet ontbreken op de kalender. Op 9 juli zal de NDSM-loods overspoeld worden met de meest zeldzame en exclusieve sneakers. En niet alleen om te bewonderen.

crepe city, sneakerfestival, amsterdam, sneakers
(Afbeelding: Crepe City)

De organisatie heeft naar verluidt zowel de beste Nederlandse resellers als de topverkopers uit Europa binnen gehengeld om tijdens Crepe City hun verzamelingen op het publiek los te laten. Bovendien zal je niet in het zak gezet worden.

Het sneakerfestival wordt gesponsord door StockX, zowat de grootste en meest betrouwbare reseller van sneakers wereldwijd. Elk paar dat je op de kop tikt tijdens het festival zal je kunnen laten verifiëren door een authenticatieteam.

Meer dan coole sneakers kopen

Naast het uitbreiden van je collectie met de meest zeldzame kicks op de planeet, zal je ook heel wat sneaker-cultuur kunnen opsnuiven. Er staan een aantal boeiende paneldiscussies op het programma, gepresenteerd door experts uit de sneakerwereld.

crepe city, sneakerfestival, amsterdam, sneakers
(Afbeelding: Crepe City)

Tijdens ‘Geen Nike/Jordan Talk’ gaat Maartje Van den Hurk in gesprek met verzamelaars van minder bekende merken. Ook ‘Sneakers in Sport’ trekt ten zeerste onze aandacht, waarin bekende panelleden uit de dans- en basketbalwereld in gesprek gaan over de rol en het belang van sneakers in hun disciplines.

Kaartjes voor Crepe City kosten slechts twaalf euro; een zachte prijs om je stijl-niveau naar nieuwe hoogtes te krikken. Check alle info over het grootste sneakerfestival in Europa op de site van Crepe City. En ontdek ook welke premium Nike Air Jordan-sneakers je nu met korting koopt. Tot dan!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.