Pim Jansen
Pim Jansen Kunst & Fotografie 4 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Playboy Oekraïne onthult krachtige shoot met overlever aanslag

In Nederland staat Jaimie Vaes op de cover van de nieuwste Playboy. Maar het covermodel die met een naaktshoot in de nieuwe editie van Oekraïne staat, heeft een ietwat krachtiger verhaal. Ze overleefde een aanslag en staat met een lapje om haar oog op de cover.

Waar de Nederlandse Playboy het na jaren weer probeert met een BN’ers, waarvoor hulde, is de Oekraïense tak van het tijdschrift voor het eerst sinds de Russische invasie überhaupt terug met een editie. Naast een blootblad is het nu ook een protestblad, met een ijzersterke eerste cover.

Bekende overlever van aanslag in Playboy Oekraïne

In het eerste nummer dat de drukpers bereikte sinds de invasie van Oekraïne, pakt Playboy uit met model, moeder van drie kinderen en televisiepresentatrice Iryna Bilotserkovets op de cover. Deze bekende Oekraïense, gekleed in een ooglapje en een metalen bikini, was de overlevende van een moordaanslag in Kiev.

playboy oekraïne, Iryna Bilotserkovets, overlever aanslag, naaktshoot
Iryna Bilotserkovets (Afbeelding: Playboy Oekraïne)

Het kersverse Playboy-model was het slachtoffer van een complot om haar echtgenoot, een politicus, te vermoorden. Hij werkte als assistent van de burgemeester van Kiev, Vitali Klitschko. Iryna Bilotserkovets kreeg kogelschoten, die resulteerden in vier operaties. Ze verloor een oog en heeft littekens over haar hele lichaam, die ze niet verstopt in de naaktshoot. Integendeel.

Iryna Bilotserkovets symbool van verzet

Sinds de aanslag is Iryna Bilotserkovets een publiek symbool geworden van het verzet in Oekraïne en werkt ze samen met de strijdkrachten om evenementen te organiseren voor soldaten ter plaatse. De opbrengst van deze speciale Playboy-editie word gedoneerd aan noodfondsen voor medische apparatuur binnen het Oekraïense leger. De militairen krijgen uiteraard ook een gratis Playboy met haar naaktshoot, zoals je in de onderstaande video ziet.

In het interview, waarvoor de meeste mannen de Playboy natuurlijk kopen, vertelt Bilotserkovets over haar traumatische ervaring en de schok bij het zien van haar eigen spiegelbeeld na de vele operaties. Ze benadrukte echter dat het nooit ging om het behouden van haar schoonheid, maar om in leven te blijven.

Foto’s: Women Stay Strong

De speciale uitgave maakt deel uit van Playboy’s Women Stay Strong-campagne, die de schijnwerpers richt op de “veerkracht van Oekraïense vrouwen die gewond zijn geraakt tijdens de oorlog, maar hun levenslust niet hebben verloren”. Check ook de website van Playboy Oekraïne.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.