Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 25 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

Tom Hanks wekt Pinocchio tot leven in nostalgische trailer voor remake

Pinokkio is helemaal terug van weggeweest. Na Guillermo del Toro’s adaptatie en een videogame heeft Disney een nieuwe trailer onthuld voor live-action remake nummer 29282192.

Disney heeft een geheim wapen waar Netflix amper tegenop kan boksen: nostalgie. We hebben het over een entertainmentgigant die al bijna een eeuw films uitbrengt, vol iconische personages waarmee jij en ik zijn opgegroeid.

Disney melkt vrolijk verder

Het bedrijf springt er niet altijd even voorzichtig mee om. Denk bijvoorbeeld aan alle belabberde straight-to-video sequels die begin deze eeuw voor geliefde films zoals The Lion King en Aladdin werden uitgebracht.

Nog steeds is Disney niet vies van uitmelken. In plaats van nieuwe megafranchises neer te zetten, krijgen we meer van hetzelfde voorgeschoteld, maar dan in een realistischer jasje. De gigant heeft de afgelopen tien jaar op rap tempo vrijwel al zijn animatieklassiekers tot leven gewekt in een live-action jasje.

Met wisselend resultaat, moet gezegd worden. De live-action The Lion King van Jon Favreau was ironisch genoeg juist het ultieme argument voor de originele 2D-animatie. In live-action kreeg het warme origineel opeens een soort kille steriliteit, waardoor de originele charme zoek raakte.

Live-action remakes printen geld

Tegelijkertijd zal Disney zich daar niet zo druk om maken. De omzet loog er niet om, en dat geldt voor praktisch elke live-action remake die sinds 2010’s Alice in Wonderland zijn uitgebracht. Aladdin, The Lion King, The Jungle Book en Beauty and the Beast hebben allemaal meer dan een miljard dollar opgebracht in de bioscoop.

Consumenten nemen toch een kijkje, want je kent immers de originele animatiefilm nog van vroeger en dan raak je toch nieuwsgierig.

Later dit jaar krijgt het bedrijf nog een kans om in de roos te schieten.

Pinocchio komt naar Disney+

Dan komt namelijk Pinocchio uit, direct op Disney+. Dat is een live-action remake van de animatiefilm uit 1940, met niemand minder dan Tom Hanks als Geppetto.

Live-action is in dit geval een rekbaar begrip, want de film zit net zoals The Lion King vol CGI-personages. Neem bijvoorbeeld Pinocchio, de houten pop waar de iconische film natuurlijk om draait. Al ziet de pop er dit keer verrassend plastic-achtig uit…

De regie is in handen van Robert Zemeckis, die voor het laatst met Tom Hanks samenwerkte in 2004. Toen leverden ze samen Polar Express af. Een film met ‘realistisch’ geanimeerde mensen die menig kind nachtmerries bezorgde. Soms lopen de ambities van filmmakers iets voor op de technische mogelijkheden, laten we maar zeggen.

Kleurrijke trailer en sterrencast

Maar goed, terug naar Pinocchio. Disney heeft een nieuwe trailer voor de Disney+ Original uitgebracht. Alles wijst erop dat Zemeckis qua special effects dit keer wel in de roos schiet. De kleurrijke wereld van de originele film is ook in live-action direct herkenbaar. Bovendien is de steriliteit van The Lion King gelukkig nergens te bekennen.

Naast Hanks bestaat de cast onder andere uit Cynthia Erivo, Luke Evans, Keegan-Michael Key en Joseph Gordon-Levitt. Ook niet de minste namen.

Nog veel meer Pinokkio

Op 8 september gaan we ontdekken of een bak met grote namen opnieuw tot een megasucces gaat leiden. Vanaf dan is Pinocchio dus direct op Disney+ te streamen. En ach, anders hebben fans van de animatiefilm altijd nog twee andere projecten om naar uit te kijken.

Zo werd afgelopen week The Lies of P onthuld, een grimmige Bloodborn-achtige videogame die gebaseerd is op het verhaal van Pinokkio. Verder werkt niemand minder dan Guillermo del Toro aan zijn eigen verfilming van het originele kinderboek, in opdracht van Netflix.

Oftewel, Pinokkio is helemaal terug, for better or worse.

Tom Hanks wekt Pinocchio tot leven in Disney+ trailer remake
(Afbeelding: Disney+)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.