Stijn Kuster
Stijn Kuster Films & Series 10 mei 2021
Leestijd: 4 minuten

6 vragen aan Massa is Kassa-ster Peter Gillis: ‘Ik ben een straatvechter’

Massa is Kassa begint vandaag aan een nieuw seizoen. We spraken met Peter Gillis, de selfmade ondernemer die centraal staat in deze heerlijk realityserie van SBS6. “Als je het voor iedereen goed doet, dan doe je het niet goed”, aldus de Johan Cruijff van de vakantieparken.

Peter Gillis begon zijn leven op camping Kampzicht, werkte als eerste vakantiebaan bij een slagerij en rondde de slagersvakschool af. Maar de Brabander is niet iemand die wijsheid uit boekjes haalt. Hij is een rasondernemer, die handelt op zijn instinct en brutaliteit. Inmiddels is hij al jarenlang eigenaar van de Oostappen Groep Vakantieparken, een keten van recreatiebedrijven in Nederland en België, en doet hij er van alles naast.

In gesprek met de ster uit Massa is Kassa

In de serie Massa is Kassa, met Frank Lammers als voiceover, volg je het leven van Peter Gillis, zowel privé als zakelijk. Hoe runt hij al die vakantieparken in deze onzekere tijd? Wat is de rol van zijn familie? Hoe onderhandelt hij over zijn nieuwe Rolls-Royce? Ondanks zijn enorme vermogen is de ondernemer altijd normaal blijven doen. Hij eet liever Chinees dan een vijfsterrenmaaltijd, is nog altijd lekker grofgebekt en laat niet met zich sollen. Wel is zijn speelgoed door de jaren heen wat groter geworden; de gemiddelde prins kijkt jaloers naar zijn wagenpark. Hoe gaat het met Peter en wat kunnen we verwachten van het nieuwe seizoen?

1. Hoe is het eigenlijk om een BN’er te zijn?

“Eerst was het even wennen om de hele dag een camera op je neus te hebben. Maar inmiddels is het met de crew hartstikke gezellig. We doen het allemaal voor de fans, wanneer ze vragen om een foto nemen we daar even de tijd voor. Gisteren was ik een dagje in Maastricht en heb ik zo’n driehonderd foto’s gemaakt.”

Massa is Kassa: Peter Gillis verkoopt zijn bizar luxe Rolls-Royce Phantom

“Negatieve reacties kreeg ik vroeger al. Als je het voor iedereen goed doet, dan doe je het niet goed, zeg ik maar altijd. Ik denk ook dat het een stukje afgunst is, ik rij natuurlijk een grote auto. Je hebt altijd mensen die ergens anders over denken. Deze zitten vaak op een IKEA-bankstel. Niets mis mee, maar dat zijn wel dat soort mensen.”

2. Heb je tips voor beginnende ondernemers?

“Gewoon doorgaan, denk groot. Massa is Kassa. Ga niet bij de pakken neerzitten. De bank die mij vroeger hielp, noemde mij altijd een straatvechter. Hoe moeilijker het wordt, des te scherper ik ben. De wereld is door corona ineens veranderd. Ik had alles afgelost, maar stond er ineens totaal anders voor. Je moet gewoon nooit opgeven. Ik ging direct kijken waar ik kon bezuinigen.”

3. Hoe weet je toch altijd die korting te bedingen op auto’s?

“Neem de tijd. Als je een auto niet morgen al hoeft te rijden, kun je een goede deal maken. Maar niet overal kun je korting op krijgen hoor. Zo kocht ik een paar weken geleden een nieuwe Mercedes-AMG G63. Als je deze nieuwe auto binnen een maand kan rijden in plaats van twee jaar te moeten wachten op de reguliere levertijd, lachen ze je uit als je gaat afdingen. Toch probeerde ik het wel, maar het liep uit op niets.”

4. Wat voor investeringen kunnen we verwachten in het nieuwe seizoen?

“Nicol (de vrouw van Peter Gillis, red.) vond de vorige camper te klein, dus we hebben een nog grotere gekocht. Naast de AMG komt er ook een nieuwe Rolls-Royce en Ferrari. Daarnaast is Nicol met haar shopgedrag weer goed bezig geweest voor de economie. Ook zakelijk wordt er geïnvesteerd, gaan we opzoek naar een nieuw park en zetten we park Slot Cranendonk op. Met al deze parken snapt iedereen wel dat ik meer dan 100 miljoen bij elkaar heb verdiend, dus ik verwacht wel in de Quote 500 te komen. Maar ja, dit verwachtte ik vorig jaar al.””

5. In Massa is Kassa zien we dat je alles kunt kopen. Heb je nog wel dromen?

“Ik had maar één wens, dat een goede vriend van mij beter zou worden. Hij is helaas vorige week overleden. Het enige waar ik echt van droom is gezond blijven. Het is vreselijk om op je sterfbed te moeten vechten.”

6. Ben je druk bezig met dit gezonder leven?

“Ik worstel iedere dag met mijn dieet. Ik ben inmiddels 15 kilo afgevallen, maar ik heb nog 25 kilo te gaan. Ik mag maar twee rode wijntjes in de week, maar dat drink ik nu op vakantie al per dag, dat is niet goed. Ik probeer wel te blijven genieten. Het sporten ligt nu stil door corona. Ik kan wel buiten gaan sporten, maar we zijn geen mensen die in de regen gaan staan.”

Vanaf maandag 10 mei om 20.30 is Peter Gillis te zien in de eerste aflevering van het derde seizoen Massa is Kassa op SBS 6.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.