Stijn Kuster
Stijn Kuster Televisie 18 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Peter Gillis pislink om boete en uitzetting: ‘Vieze spelletjes’

Peter Gillis, van de realityshow Massa is Kassa, moet per direct 300 arbeidsmigranten op straat zetten als de rechter in het voordeel van de gemeenste Asten beslist. Hij is pislink. “Dit zijn vieze spelletjes.

De gemeente en de baas van Oostappen Groep zijn al langer in conflict. Eerder werd hem al een half miljoen euro aan boetes opgelegd omdat hij zonder vergunning ongeveer 384 arbeidsmigranten huisvest.

Boete voor Peter Gillis

De boete is voorgelegd aan de rechtbank, al is het geldbedrag maar een deel van de kwestie. Als de rechter de gemeente in het gelijk stelt, betekent dit dat bijna 300 arbeidsmigranten in één klap op straat komen te staan. Peter Gillis is bang dat de werknemers niet zomaar vertrekken. Zijn zorgen spreekt hij uit tegen onder meer Powned.

“Ze gaan dan in auto’s slapen, in bussen of in het bos. Ze vertrekken echt niet zomaar en de gemeente Asten geeft er niets om. Zo ga je niet met mensen om”, aldus Peter Gillis, die een eventuele boete onder protest zal betalen. De Massa is Kassa-ster uit zijn zorgen ook in een brief die hij aan lokale politici heeft gestuurd.

Massa is Kassa voor de gemeente Asten

Mocht hij de boete niet op tijd betalen, dan wordt die vergroot tot 2,5 miljoen euro. Peter Gillis kennende, zal hij dat echter niet laten gebeuren. Maar ook een half miljoen is niet zomaar terugverdiend.

Massa noch Kassa voor Peter Gillis: gemeente weigert mega-project

Peter Gillis denkt volgens De Gelderlander dan ook een gesprek met wethouder Janine Spoor of burgemeester Anke van Extel-Van Katwijk.

‘Vertrek arbeidsmigranten heeft alleen maar nadelen’

Hij somt de nadelen van uitzetting op in de krant. “Verstoring van de woon- en leefomgeving in de nabijheid. Werkgevers en inleners die mogelijk niet meer kunnen rekenen op hun ongestoorde inzet. En met het vertrek van arbeidsmigranten verdwijnt ook hun lokale besteding bij de lokale detailhandel en lokale dienstverleners, voor wie de bestedingen in deze tijd niet onbelangrijk zijn”, aldus de Massa is Kassa-ster.

Duidelijk is dat Peter Gillis het er niet bij laat zitten. Wordt vervolgd.

Bron: De Gelderlander

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.