Alrik de Jong
Alrik de Jong Kunst & Fotografie 18 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze 360-foto van Wuhan is zó groot dat je kun inzoomen op gezichten

Het afgelopen uur hebben we besteed aan inzoomen op één foto in Wuhan, de Chinese stad waar het cornavirus voor het eerst uitbrak. Die afbeelding is namelijk zo High-Res, dat je tot op de kleinste details als gezichten kunt inzoomen. We hebben het hier over 220 miljard pixels.

Dragen ze in Wuhan wel mondkapjes? Houden bouwakkers zich aan de bouwvoorschriften? En hoe is het leven er nu op straat of op het water? Je ziet het allemaal in deze extreem grote 360-foto.

Bigpixel Technology Corporation

Het gaat om een High-Res foto van het Chinese bedrijf Bigpixel Technology Corporation. Je ziet een panoramische 360 graden-foto van de skyline van Wuhan, met een braakliggend terrein als middelpunt. Bekijk de foto hier, zoom naar hartenlust in en dan zien we je over een uurtje wel weer terug.

wuhan, foto, 360, inzoomen, gigapixel, foto, china
(Afbeelding: Big Pixel)

Foto van Wuhan in 220 gigapixel: inzoomen tot op gezichten

De resolutie van de foto van de skyline van Shanghai is 220 gigapixel. Om je een idee te geven van hoe immens groot dat is: 1 megapixel komt overeen met 1 miljoen pixels, 1 gigapixel is 1 miljard pixels. Een gemiddelde smartphone-camera heeft 12 megapixel.

wuhan, foto, 360, inzoomen, gigapixel, foto, china
(Afbeelding: Big Pixel)

Volgens Bigpixel Technology Corporation is deze foto van Wuhan meer dan 2.000 keer nauwkeuriger dan een foto die met een professionele kwaliteitscamera voor consumenten is gemaakt. Het is de op twee na grootste foto ooit gemaakt en de grootste van Azië ooit. Duizenden mensen hebben de foto al uitvoerig ingezoomd. Mocht je het gemist hebben: dat doe je hier.

Naast Wuhan kun je meerdere steden op deze manier bekijken, waaronder Zurich en Shanghai. Daarvoor ga je naar deze website.

Tech en China

Leuk en aardig deze, letterlijke, big tech uit China. Dit is een onschuldige tool, maar er is natuurlijk niet voor niets een tech-conflict tussen het westen en China. Lees hier meer over de mogelijke invloed die Joe Biden daarop gaat uitoefenen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.