Tessa Ham
Tessa Ham Geld & Carrière 18 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Ook zo klaar met Zoom-meetings? Deze tool helpt je uit de brand

Zoom Escaper is een geschenk uit de hemel. De webtool simuleert verschillende geluidseffecten, zodat je een excuusje hebt om Zoom meetings te verlaten.

Is er iets erger dan eindeloze nutteloze vergaderingen? Ja: eindeloze nutteloze Zoom-meetings. We hebben allemaal weleens in een video-call gezeten die zonde was van onze tijd. Maar ja, zomaar er vandoor gaan is natuurlijk ook geen optie.

Ontwikkelaar en kunstenaar Sam Lavigne snapt je pijn en ontwikkelde Zoom Escaper, een tool die je helpt om aan video meetings te ‘ontsnappen’.

Zoom Escaper biedt geluidseffecten om te ontsnappen

Via de web-app kun je geluidseffecten afspelen, waardoor je jezelf kunt excuseren en de meeting kunt verlaten. Voorbeelden van geluidseffecten die je met behulp van de tool kunt afspelen zijn bijvoorbeeld ‘slechte verbinding’, ‘bouwwerkzaamheden’ of ‘huilende baby’.

Zoom Escaper
Bron: Zoom Escaper

Vooral ‘urineren’ is een out of the box oplossing voor de saaie Zoommeeting waarin jij je bevindt. Tip van de ontwikkelaar zelf: als je de gratis web-app maar vaak genoeg gebruikt, word je door niemand meer uitgenodigd voor een video-call.

Andere oplossingen voor vermoeiende Zoom meetings

Op de website van Zoom Escaper vind je een uitleg over hoe je de tool precies kunt gebruiken. Je kunt natuurlijk ook écht ballen hebben, en gewoon van tevoren aangeven aan je collega’s dat je het gevoel hebt niet veel aan de meeting te kunnen bijdragen.

Je hekel aan Zoom-meetings hoeft overigens niet eens per se te liggen aan de inhoud. Het is nou eenmaal zo dat video-calls vermoeiender zijn dan face-to-face vergaderingen. Dat komt onder andere omdat we veel non-verbale communicatie missen en jij je eigen gezicht de hele tijd in beeld ziet.

Je collega’s en leidinggevende snappen het daarom echt wel als je aangeeft je video-calls te willen beperken. En zo niet? Dan heb je altijd nog de Zoom Escaper die je uit de brand helpt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.