Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 13 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Einde van Peaky Blinders niet in zicht: bedenker geeft fans hoop

Was het zesde seizoen dan toch niet het sluitstuk van de populaire Britse serie? Voor de tiende verjaardag van de Peaky Blinders kregen fans in ieder geval een leuke verrassing cadeau: hoop op een vervolg. “Het verhaal is nog niet voorbij.”

Ook een loyale aanhanger van de criminele bende? Check waar je zelf een iconisch Peaky Blinders-kostuum aan de kledingcollectie kunt toevoegen, inclusief pet uiteraard.

Bedenker geeft Peaky Blinders-fans hoop

Steven Knight zit niet stil. De bedenker van de geliefde misdaadreeks voegde maar liefst twee puike oorlogsseries toe aan zijn inmiddels rijkgevuld palmares; All the Light We Cannot See en SAS Rogue Heroes.

Maar net als de vele fans van de afgelopen BBC-serie, lijkt hij moeilijk afscheid te kunnen nemen van de Peaky Blinders. Ter ere van de tiende verjaardag sinds de première in 2013, lichtte Steven Knight een tipje van de sluier over een eventueel vervolg.

Hoewel het officiële account van de serie ook zinspeelt op “de volgende tien jaar”, kwam het grootste verjaardagscadeau ongetwijfeld van het adres van de bedenker:

“Het lijkt bijna niet te geloven dat het tien jaar geleden is dat Tommy Shelby voor het eerst op dat zwarte paard door de straten van Birmingham reed”, schreef Steven Knight. “Het fenomenale wereldwijde succes van de Peaky Blinders is te danken aan de genialiteit en het harde werk van het loyale team dat de show mogelijk maakt. We zijn nu tien jaar verder en het verhaal is nog niet afgelopen. Houd dit account in de gaten.”

In welke vorm het verhaal van de Peaky Blinders verder gezet zal worden, maakte hij helaas niet duidelijk. Een film zou al in de stelten staan. En er wordt ook gesproken over spin-offs. Maar aangezien deze info al langer bekend is, hopen fans dat Steven Knight alludeerde naar een vervolg op de serie. En wij met hen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.