Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 16 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Paradoxaal bingen: deze Netflix-serie leert bingewatchen af

Netflix komt met een nieuwe serie om abonnees af te leren voor het slapen gaan te bingewatchen. De serie Headspace Guide to Sleep is een gids voor een betere nachtrust, en daar hoort eindeloos op een scherm turen niet bij.

Waar Netflix bingewatchen normaal gesproken op alle manieren aanmoedigt, al dan niet bewust, doet de streamingdienst nu precies het tegenovergestelde. Kijk deze educatieve animatieserie dus vooral niet in een keer uit, en al helemaal niet voor het slapen.

Headspace Guide to Sleep op Netflix

De streamingdienst heeft de geanimeerde serie samen met meditatie-app Headspace gemaakt. De zevendelige serie gaat in op de mythen en fabels over nachtrust. Hoeveel slaap heb je nodig? Zijn slaapmiddelen efficiënt? En wat is de invloed van schermen, waarop je nog tot laat aan het appen op bingewatchen bent? De eerste trailer is deze week gedeeld. Weer eens wat anders dan al die series met actie, mysterie en grof geweld.

Iedere aflevering van deze Netflix Original duurt 15 minuten. Ideale lengte om te bingewatchen, zou je zeggen. Maar dat is ‘s avonds dus juist niet de bedoeling. Kijk ze lekker in de trein of op een ander onbewaakt moment van de dag, als je geen tijd hebt voor een aflevering van een andere serie die zomaar een uur duurt

Headspace Guide to Sleep is de opvolger van Headspace Guide to Meditation. De nieuwe mini-serie is vanaf 28 april te zien op Netflix Nederland.

Bingewatchen na je werkdag?

Als bingewatchen voor het slapen niet goed is, wanneer dan wel? Nou, direct na je werkdag is ook geen goed idee, zoals je hier leest. We zouden zeggen: reserveer de zaterdag- of zondagmiddag voor je binge-momenten, waar je met het arsenaal aan nieuwe films en series nou eenmaal niet zonder kunt. Check deze 25 films en series die deze maand nog verschijnen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.