Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 21 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

Te koop bij de overheid: 5 dubieuze auto’s, inclusief een Ford Mustang

Op zoek naar een oude Ford Mustang of een snelle Maserati GranTurismo? Check dan even deze door de overheid ingenomen auto’s, die je voor een ‘prikkie’ kunt oppikken.

Jaarlijks worden er heel wat auto’s in beslag genomen, om verschillende redenen. Een groot deel van die wagens is niet de moeite waard, maar soms zijn er pareltjes te vinden in de garage van Domeinen Roerende Zaken. Wij hebben net als vorige maand de leukste auto’s van het Ministerie van Financiën op een rij gezet. Het resultaat is een uniek lijstje occasions die jij bij de overheid kunt kopen voor een scherpe prijs.

De auto’s worden online aangeboden via de website van Domein Roerende Zaken. Hier kun je bieden. Bied je het meest? Dan kun je de auto ophalen. Let wel: bovenop de bieding komt nog 15 procent ‘opgeld’. Feit is dat je bij dit soort biedingen vaak leuke auto’s kunt krijgen voor een scherpe prijs.

Vijf ingenomen auto’s die je koopt bij de overheid:

1. Mercedes-Benz 560 SEL ECE

Vergeet een Audi RS6 of een dikke AMG, deze Mercedes-Benz 560 SEL ECE is de ultieme boevenbak. De auto komt uit 1987 en ziet er na meer dan 180.000 kilometer nog goed uit.

(Afbeelding: Domeinen Roerende Zaken)

De Mercedes heeft een 5.5 liter achtcilinder die goed is voor 299 pk. Hiermee sprint de wagen van 0 naar 100 kilometer per uur in 6,9 seconden. De topsnelheid bedraagt 250 kilometer per uur.

2. Maserati GranTurismo

Is een oude Mercedes je toch te traag? Kijk dan eens naar deze Maserati Granturismo uit 2008. De GT beschikt over een 4.2 liter V8 die een piekvermogen van 405 pk levert.

(Afbeelding: Domeinen Roerende Zaken)

De nul-naar-honderdsprint legt de bolide af in 5,2 seconden en de topsnelheid ligt rond de 285 kilometer per uur. De auto bij de overheid heeft pas 63.000 kilometer gereden. Een risico is deze eventuele aankoop wel. Goed en tijdig onderhoud is bij deze motoren erg van belang, de vraag is of deze Italiaan dat heeft gehad.

3. Ford Mustang

Ook deze Ford Mustang heeft een dikke V8 aan boord. In het geval van de Amerikaan gaat het om een slagvolume van 5 liter. Dit motorblok levert slechts 136 pk.

Auto's overheid, klassiekers, liefhebbers
(Afbeelding: Domeinen Roerende Zaken)

De door de overheid ingenomen Ford Mustang komt uit 1973 en werd in 2011 ingevoerd naar Nederland. De auto heeft bijna 66.000 mijl (106.217 kilometer) gereden.

4. Jeep CJ-7

De Ford Mustang is niet de enige Amerikaanse auto bij de overheid met een grote motor en weinig vermogen. De 4.2 liter zescilinder uit de Jeep CJ-7 levert 116 pk.

Auto's overheid, klassiekers, liefhebbers
(Afbeelding: Domeinen Roerende Zaken)

De auto is dan ook niet bedoeld om hard te rijden, maar gemaakt om overal te komen. De brute blubberbak heeft 26.489 kilometer achter de rug en komt uit 1978.

5. Volkswagen Polo GTI

Van een heel ander kaliber is deze Volkswagen Polo GTI. Het model heeft een 2.0 liter viercilinder met een turbo die 200 pk uit het motorblok blaast.

Auto's overheid, klassiekers, liefhebbers
(Afbeelding: Domeinen Roerende Zaken)

De Volkswagen Polo sprint in 6,7 seconden naar de 100 kilometer per uur, de topsnelheid is 237 kilometer per uur. De door de overheid in beslag genomen auto heeft bijna 57.000 kilometer gereden sinds 2019 en lijkt in goede staat te verkeren. Toch blijft het altijd opletten met de aankoop van dubieuze tweedehands auto’s. Een kenner mee laten beslissen, dus.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.