Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 19 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

Christopher Nolan geeft explosief voorproefje op volgende film

Maak kennis met de explosieve eerste trailer voor Oppenheimer, de volgende blockbuster van Christopher Nolan. Opnieuw trekt hij een duizelingwekkend blik aan topacteurs open.

Als de top 250 van IMDb ons één ding heeft geleerd, dan is het wel dat je op moet letten wanneer Christopher Nolan een nieuwe film uitbrengt. De filmmaker en voorvechter van de echte bioscoopervaring levert blockbuster na blockbuster af. Van de beste DC-films tot het duizelingwekkende Tenet, de film die er mede voor zorgde dat hij na negentien jaar weg besloot te gaan bij Warner Bros.

Christopher Nolan presenteert Oppenheimer

Niet schrikken: het is ondertussen alweer twee jaar geleden dat Tenet uitkwam. De volgende film van Christopher Nolan staat gelukkig alweer voor de deur. Dan hebben we het over Oppenheimer, een dramafilm die Nolan onder het dak van Universal Pictures uitbrengt. Tja, welke studio zou Nolan niet met open armen ontvangen? Al zijn de films die Christopher Nolan maakt peperduur en daarmee niet zo lucratief als je zou denken. Maar ja, de prestige alleen al!

Afijn, terug naar Oppenheimer. De film volgt het leven van de gelijknamige theoretisch natuurkundige en zijn betrokkenheid bij het Manhattan Project in het Los Alamos Laboratory, dat uiteindelijk zou leiden tot de uitvinding van de atoombom. Een uitvinding met gevolgen waarmee Oppenheimer worstelde.

Duizelingwekkende sterrencast

Robert Oppenheimer wordt gespeeld door Cilian Murphy, die voor de zesde keer in een film van Christopher Nolan speelt. Ook de rest van de cast is van een absurd hoog kaliber: onder andere Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr., Florence Pugh, Rami Malek, Benny Safdie, Kenneth Branagh, David Dastmalchian, Gary Oldman en Casey Affleck spelen een rol in Oppenheimer. Ja, de grote namen blijven maar komen.

De blockbuster komt op 21 juli 2023 naar de bioscopen, maar Universal Pictures trakteert ons nu al op een eerste voorproefje. Tijd om die sterrencast in actie te zien! Gelukkig geeft Nolan niet meteen alle actie weg, al vallen er wel een aantal zaken op. Zo waren de eerste vrijgegeven beelden geheel in zwart-wit, maar dat geldt niet voor deze trailer. De filmmaker combineert beide stijlen. De voorlopige conclusie die je kunt trekken is dat enkel flashbacks in zwart-wit worden getoond.

Het teasen is begonnen

Het is tevens fascinerend dat Nolan ook voor Oppenheimer zoveel mogelijk met practical effects wil werken. Zelfs als het om het recreëren van nucleaire explosies gaat. De kernproef is amper te zien in de trailer, maar we krijgen wel een zeer kort voorproefje op de baanbrekende explosie. De real deal krijgen we ongetwijfeld pas in de uiteindelijke film te zien, een climax waarnaar Nolan toe kan werken met zijn verhaal.

Afijn, we weten dus eigenlijk nog vrij weinig over Oppenheimer, en dat is maar goed ook. Sure, je kunt de vele boeken, Wikipedia-pagina’s en andere bronnen over Robert Oppenheimer raadplegen, maar Nolan past duidelijk opnieuw zijn eigen visie toe op het waargebeurde verhaal. Gezien zijn track record kun je er bovendien vanuit gaan dat het wat bijzonders op gaat leveren. Dus ons advies? Skip die trailers, teasers en ander marketingmateriaal, en laat je in juli verrassen.

5 ongelooflijke scènes van Christopher Nolan zonder special effects

Christopher Nolan oppenheimer trailer
🧨 (Afbeelding: Universal Pictures)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.