Pim Jansen
Pim Jansen Fitness 13 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

5 workouts voor strakke buikspieren en een ijzersterke core

Ook thuis kun je aan strakke buikspieren werken. Ziet er goed uit, maar een sterke core is vooral ook belangrijk voor de gezondheid van de rest van je lichaam. Vijf workouts die je daarbij helpen.

Veel mensen denken de core alleen uit buikspieren bestaat, maar dat is een misvatting. Het is een verzameling van 29 spieren (buik, rug en bil) die jouw inwendige organen en ruggengraat beschermen. Zie het als het corset of chassis van je lichaam. Trainen dus, die spieren.

Vijf workouts voor je buikspieren en core

Met social media-platforms als Instagram liggen de personal trainers tegenwoordig voor het oprapen. Je moet alleen wel weten wie te volgen. Vijf goede workouts voor je buikspieren en core op een rij. Swipe door de posts om de instructievideo’s te bekijken.

1. Dumbell Core Workout

Deze workout van personal trainer Nathan Collins bestaat uit vijf oefeningen met een dumbell. Neem 30 seconden rust tussen iedere oefening. Het aantal reps is afhankelijk van de mate waarin jouw buikspieren en core al getraind zijn.

2. Toilet Paper Core Exercises

Mocht je nog toiletrollen over hebben na die paniekaanval in de supermarkt tijdens het begin van de pandemie, dan kun je die goed gebruiken voor je buikspieren en core. Fitnessgoeroe Shea Pierre heeft er zelfs een hele workout op gebaseerd. Wij hebben de oefeningen uitgeprobeerd en ze zijn behoorlijk pittig.

3. Oefeningen met klapstoel

Geen dumbell of kettlebell, maar gewoon een stoel. Atleet en personal trainer Kyle Knapp laat zien dat je met een simpele campingstoel perfect je buikspieren en core kunt trainen. Bepaal zelf het aantal reps en neem 30 seconden rust tussen de oefeningen.

4. Twist & Burn

Hiro Landazuri laat zien dat je jouw yoga-skills ook kunt inzetten voor je buikspieren en core. Fanatieke yogi weten dat natuurlijk al veel langer.

5. Variaties op de plank (en meer)

Je vroeg je waarschijnlijk al af waar de plank bleef, want met planking train je jouw complete core. Het lijkt ons dat je wel weet hoe je een normale plank uitvoert. Maar check ook de variaties van Peter Barron met extra nadruk op de buikspieren. Vergeet de andere oefeningen van zijn workout niet.

Check ook deze vijf oefeningen voor om je borstspieren trainen, zonder extra gewichten.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.