Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 6 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

De gehypte Nike Air Jordan 1 ‘Panda’ is nu in de Mid-versie te koop

Pssst, de zwart-witte Nike Air Jordan 1 Mid is nu te koop. Dit is het verhoogde equivalent van een van de gehypte Panda-sneakers van vorig jaar.

De 11-jarige Blue Ivy Carter, nu al een stijlicoon, ontketende vorig jaar een hype met haar Panda-sneakers, nadat ze samen met vaderlief Jay-Z werd gespot tijdens de NBA Finals van 2022. Dat waren Nike Dunk Low’s, waarop deze Air Jordans zijn gebaseerd. Deze kruisbestuiving zagen we eerder dit jaar al met de Air Jordan Chicago 1 en de Nike Dunk Low Chicago Split, maar dan andersom.

Nike Air Jordan 1 Mid

Maar nu de focus op de Panda-versie van de Nike Air Jordan 1. Het zwart-witte model is gebaseerd op de oerversie van de basketbalschoen, in 1985 voor het eerst gedragen door Michael Jordan. Onze mening: dit is de meest stijlvolle versie van deze klassieker.

nike air jordan mid, panda, sneakers
Air Jordan 1 Mid (Afbeelding: Nike)
Air Jordan 1 Mid (Afbeelding: Nike)

De sneakers zijn strak, zonder opsmuk en worden geleverd met zowel zwarte als witte veters. Opvallend aan de zwart-witte Nike Air Jordan 1 Mid is het goudkleurige logo op de tong en de zwarte swoosh op de zijkanten. De vorige editie van deze schoenen hadden een grijze swoosh en een wit logo. Die werd in de volksmond dan ook geen Panda genoemd. De schoenen zijn net gelanceerd en je koopt ze voor 129,99 euro.

De gehypte Panda-sneakers

Dan wil je natuurlijk ook weten hoe die gehypte Panda-sneakers van Blue Ivy Carter. Welnu, dat zie je op de onderstaande foto. Lees hier meer over de hype die ze ontketende.

blue ivy, jay z, sneakers, nike dunk low panda
Blue Ivy op de sneakers die iedereen wilde hebben (Afbeelding: Getty)

Waar de Air Jordan 1 een tijdloze klassieker is, is de Nike Dunk Low weer helemaal terug van weggeweest. Met name de SB-versie zie je de laatste tijd meer en meer. De meest extreme uiting van deze trend, is deze comeback van de doorgezaagde eBay-sneakers.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.