Felix Decavel
Felix Decavel Gezondheid 9 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

De workout van Chris Hemsworth die alzheimer moet vermijden

Het nieuws sloeg in als in bom. Maar Chris Hemsworth bleef niet bij de pakken zitten en veranderde prompt het geweer van schouder met een nodige rustpauze. Bovendien heeft de Marvel-ster een nieuwe workout bedacht die zijn kans op alzheimer moet verlagen.

Tijdens de opnames van de serie Limitless kreeg de acteur die Thor speelt het slechte nieuws te horen. In het DNA van Chris Hemsworth werden twee kopieën van ApoE4 aangetroffen; een gen dat in verband staat met de ziekte van Alzheimer.

De nieuwe workout van Chris Hemsworth

Enkele maanden geleden kon Manners de aimabele Australische acteur nog strikken voor een interview. En op de koop toe vertelde hij er ook meteen bij hoe je als luie man makkelijk fit kan worden (zonder succes helaas).

Maar aan Men’s Health – die zijn uiteraard al fit – onthulde Chris Hemsworth nu ook wat hij zelf veranderde aan de eigen workout om zijn verhoogd risico op alzheimer in te dammen.

Meer cardio- en duurtraining

De Marvel-held, een fitness-goeroe van de bovenste plank, laste namelijk niet alleen een acteerpauze in, maar ging ook aan de slag met een nieuwe workout-routine. “Ik ben altijd vrij consequent geweest met mijn verplichtingen op het gebied van lichaamsbeweging”, verklaart hij.

“Maar de laatste tijd heb ik echt het belang gevoeld van tijd voor jezelf nemen zonder stem of stimulatie van buitenaf, en tijd maken voor stilte”, ging de Australiër verder. “Mijn gewicht schommelt veel door verschillende rollen en ook door mijn lichaam op verschillende manieren uit te dagen. Ik til minder vaak dan ik deed en ik doe meer aan cardio en duurtraining, wat ik veel leuker vind dan zware bodybuilding-sessies”, vervolgt de strijdvaardige Chris Hemsworth uit.

Meditatie en ijsbaden

Ook neemt hij veel vaker ijsbaden en doet hij meer aan meditatie. “Ik doe veel aan meditatie en ademwerk, vooral tijdens de sauna- en ijsbaden”, zegt hij. “Voor mij komt mijn favoriete mindfulness-werk van de onderdompeling in fysieke activiteiten die mij toestaan om volledig in het moment aanwezig te zijn. Surfen in het bijzonder dwingt mijn hoofd zich te verplaatsen naar mijn lichaam.”

Slaap

Teven krijgt slaap steeds meer prioriteit. “Ik heb een meer consistente benadering van mijn slaappatroon”, zegt Chris Hemsworth. “Een uur voor het slapengaan gebruik ik geen beeldschermen meer en lees ik in plaats daarvan een boek. Daarnaast probeer ik mij niet aan elke gedachte te hechten. Soms neem ik een stap terug van de interne monoloog.”

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.