Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 3 mrt 2024
Leestijd: 4 minuten

Top 5 sneakers van week 9: Air Max 97, New Balance 860v2 en meer

Ook in week 9 weer een top 5 nieuwe sneakers, met onder meer de Nike Dunk Low Joker en aantrekkelijke nieuwe kleurcombinaties van de New Balance 860v2.

Verder zagen we in week 9 van 2024 een paar door Megan Thee Stallion ontworpen Nike Air Max 97, de Adidas SL 72 ‘Bob Marley’ en Salomon XT-6 Ghost Grey.

Top 5 sneakers van week 9 in 2024

Hieronder een overzichtje van alle stappers die we de afgelopen dagen behandeld hebben.

Salomon XT-6 ‘Ghost Gray’

De XT-6 werd voor het eerst in 2013 gelanceerd en werd al snel een favoriete schoen onder topatleten voor ultralopen onder zware omstandigheden. Inmiddels domineert het model van het Franse merk Salomon het straatbeeld als lifestyle-schoen. De sneakers beschikken over herziene kleuren en materialen, maar bieden nog dezelfde demping, duurzaamheid en Descent Control-technologie.

Je vindt de Salomon XT-6 doorgaans in opvallende kleurcombinaties, maar de Ghost Gray is volledig grijs. Op het gekleurde merklogo op de tong na, uiteraard. Dat maakt deze sneakers juist zo begerenswaardig. Deze stijlvolle nieuwkomer koop je nu voor 180 euro.

Bob Marley x Adidas SL 72

Ofschoon Bob Marley en Adidas altijd een innige band met elkaar hebben gehad, kwam er nooit een officiële collab tussen beide iconen. Wel kwam Ajax met een stijlvolle ode aan zijn nummer Three Little Birds, dat nog altijd in de Amsterdam Arena gezongen wordt, al wordt het refrein daar met de dag ongeloofwaardiger. Maar we dwalen af.

Bob Marley x adidas SL 72
(Afbeelding: Adidas)

De Adidas SL 72 is een model dat in verschillende kleurcombinaties werd versleten door Bob Marley. Volstrekt logisch dus dat er voor een remake van deze sneakers is gekozen, uitgevoerd in een variatie op de rastakleuren rood (het bloedvergieten tijdens de slavernij), geel (rijkdom), groen (vruchtbaarheid) en zwart (huid). Zuri Marley, de kleindochter van de Jamaicaanse muzikant, ontving het eerste paar en deelde een filmpje op TikTok.

Bob Marley zelf is in Adidas-stijl te zien op het iconische tongplaatje van de sneakers. En op de zijkant van de hiel staat in het goud zijn handtekening geschreven. Wanneer de betreffende SL 72 exact uitkomt, is nog niet bekend. Wel kun je er vergif op innemen dat de releasedatum ergens in de zomer van 2024 is.

Nike Air Max 97 ‘Tina Snow’ By You

Deze nieuwe editie van de Nike Air Max 97 is ontworpen door Megan Thee Stallion. Die rapper, inderdaad.

Voor 229,99 euro koop je de Nike Air Max 97 ‘Tina Snow’-schoenen, die je vervolgens zelf kunt personaliseren.

Nike Dunk Low ‘Joker’

Joker werd groot in de stripboeken van DC Comics, maar op het grote scherm werd de kwelgeest van Gotham City pas echt een fenomeen. Jack Nicholson vertolkte hem op geniale wijze in Batman (1989), Heath Ledger wist dit nog eens te overtreffen in Christopher Nolan-klassieker The Dark Night (2008) – niet veel later overleed hij – en Joaquin Phoenix zette de traditie van een briljant vertolkte superschurk voort in het psychologische oorsprongsdrama Joker (2019).

De kleuren van Joker zijn groen (haar), wit (hoofd), rood (clownsmond) en paars (jas). Wikkel die om de Nike Dunk Low en je hebt een heerlijke nieuwe editie. Sorry aspirant Jokers, deze sneakers zijn alleen voor de Harley Quinns van deze wereld. Dit voorjaar in damesmaten te koop via de SNKRS-app.

New Balance 860v2

De New Balance 860v2 is een uiterst comfortabel model met een sportieve look. De N-ergy buitenzool biedt perfecte schokdemping, reflecterende accenten op de sneakers zorgen voor zichtbaarheid. Deze lifestyle-schoen leent zich ook prima als wandelschoen voor middellange afstanden.

Onze favoriete nieuwe kleurcombinatie van 860v2 is raincloud / light arctic grey / nb navy. In normale mensentaal: grijs met blauwe details. Maar de editie met de paarse details en de zilverkleurige versie mogen er zijn. Je koopt de New Balance-sneakers nu voor 160 euro.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.